Iohannis, declarații: Toată lumea să reacționeze. Refuz clar și categoric

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că semnalele venite din partea partenerilor externi privind respectarea statului de drept trebuie luate foarte în serios, punctând că evaluarea unor politicieni români conform căreia aceştia se amestecă în politica internă este fundamental greşită.

"Noi suntem împreună în UE și împreună vrem să construim o uniune mai puternică. Dacă într-o parte apar probleme care atrag atenția, e bine ca toată lumea să reacționeze în ideea de a îmbunătăți întregul mers. Știu că în politica românească sunt voci care acuză că partenerii noștri se amestecă în treburile interne ale României.

Această fundamentare este profund greșită, tocmai în virtutea faptului că suntem împreună în UE. Atunci când ceva nu merge bine, trebuie să se atragă atenția. Aceste semnale trebuie luate foarte în serios, cum de altfel trebuie luate foarte în serios și opiniile unor actori avizați externi, așa cum este și Comisia de la Veneția, care chiar în zilele următoare se va afla în România, nu pentru a ne critica. Acesta este un discurs populist greșit.

Oamenii vin să ne ajute să construim o legislație mai performantă, mai modernă. Anumite abordări populiste prin care se arată că ar veni unii străini să ne învețe cum trebuie noi să ne rânduim țara, le refuz clar și categoric", a spus presedintele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel