Iohannis - Dăncilă, decizie CCR. Zegrean: Dacă se va decide...

Darius Muresan / 12 sep 2018 / 11:45 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Augustin Zegrean a vorbit despre o posibilă decizie a CCR în ceea ce privește sesizarea depusă de președintele Klaus Iohannis după ce premierul a plecat în concediu.

Președintele acuză premierul că si-a depășit atribuțiile când l-a desemnat pe Paul Stănescu ca interimar când a plecat în concediu, considerând ca el trebuia să fie cel care să desemneze interimarul. 

Potrivit România TV, dacă judecătorii vor decide că există un conflict și prin decizia premierului de a pleca în concediu, exista o posibilitate ca aceasta să poată fi trasă la răspundere cu privire la modul în care s-au desfășurat protestele din 10 august când Viorica Dăncilă era in concediu.

Augustin Zegrean a precizat la România TV că decizia pe care CCR o va da este destul de complicată, nu dorește să se pronunțe, dar din modul de formulare a sesizării nu pare a fi vorba de un conflict juridic. Mai mult, Zegrean, fost președinte al CCR, a arătat că deciziile Curții au ”putere pentru viitor”.  

Astfel, nu există niciun risc pentru ca Viorica Dăncilă să poată fi trasă la răspundere, iar în cazul unei decizii care să indice un conflict consituțional, pe viitor premierul nu va mai putea pleca în concediu fără să anunțe.


Te-ar putea interesa

Concurs ReferendumIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26