Înțelegere între ruși? Tampiza pleacă de la Lukoil și este ofertat de Gazprom

tampiza
tampiza

Directorul general al companiei

Constantin Tampiza a renuțat la începutul acestei luni la funcția de director general al companiei Lukoil. Acesta a declarat că, pe viitor, va oferi consultanță companiilor energetice din România și se va ocupa de bussiness-ul agricol pe care-l are. El a mai spus că este ofertat de câteva companii petroliere, printre care și Gazprom, liderul rus în domeniul petrolului și gazelor. De menționat că rușii de la Gazprom plănuiesc să deschidă un lanț de benzinării sub brand propriu în România.

După mai bine de un deceniu de activitate în industria petrolieră din Romania, Tampiza a spus că proiectul Lukoil este cea mai mare realizare a sa.

"Nu pot să regret că am lucrat mai mult de 11 ani într-o companie atât de mare. Am avut o experiență excepțională în domeniul energetic. Nu vreau să plec din țară. Sunt conștient de vârsta mea și de faptul că vin și alți specialiști mai tineri, cu studii mai bune", a declarat Tampiza pentru Business24.

Despre Lukoil, Tampiza a dat asigurări că firma va continua investițiile în domeniul energiei eoliene, în cazul proiectului din Tulcea, compus din trei grupuri de turbine eoliene situate în localitățile Dorobanțu, Topolog și Casimcea.

Mai mult, Constantin Tampiza le recomandă tuturor investitorilor să vină în România, pentru că "o piață de desfacere mai bună în Europa, nu există". Totuși, Tampiza a subliniat că sunt și probleme, precum "regimul fiscal" sau "anumite acte normative" care împiedică activitatea mediului de afaceri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel