Informație importantă după eliberarea lui Dragnea. Răspunsul av. Teodosiu pentru Chirieac

Răspuns cheie al avocatei lui Liviu Dragnea pentru Bogdan Chirieac. 

Bogdan Chirieac, analist politic și Flavia Teodosiu, avocata lui Liviu Dragnea, s-au aflat în această seară în direct la România TV. Întrebată de Bogdan Chirieac când ar expira interdicția lui Liviu Dragnea de a fi ales într-o funcție publică, avocata a răspuns: 

Undeva spre sfârșitul anului 2024, spun eu. Ca și calcul, exact nu știu în momentul acesta. Nu vreau să fac greșeli. E ultimul lucru la care m-am gândit astăzi, de ce să vă mint?”, a declarat Flavia Teodosiu. 

Cam pe când ar urma să aibă loc alegerile parlamentare, în 2024”, a completat Bogdan Chirieac.

Întrebată și dacă interdicția poate fi ridicată mai devreme, Flavia Teodosiu a susținut: 

”Nu, ea curge... e conform hotărârii definitive. Are o interdicție, mă rog, e acel termen de încercare de trei ani ce trebuie calculat. Ne-am bucurat foarte tare astăzi”, a mai spus Flavia Teodosiu. 

Liviu Dragnea a fost eliberat

Tribunalul Giurgiu a dezbătut joi cererea de liberare condiţionată depusă de fostul lider al PSD Liviu Dragnea, care executa la Penitenciarul Rahova o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni închisoare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

În luna aprilie, Dragnea a solicitat Judecătoriei Sectorului 5 să fie eliberat mai devreme din penitenciar, susţinând că a îndeplinit fracţia necesară de 2/3 din pedeapsă, "este disciplinat şi dă dovezi temeinice de îndreptare, pe tot parcursul executării pedepsei a avut un comportament bun, fiind recompensat în repetate rânduri şi fiind stăruitor în muncă - atât cât i s-a permis să muncească, a participat la activităţi culturale şi la cursuri educaţionale, a primit recompense şi credite".

Conform actelor depuse în instanţă, Dragnea s-a plâns că persoanele din conducerea Penitenciarului Rahova i-au refuzat dreptul la muncă, ceea ce a condus "la izolarea sa în camera de detenţie pentru mai mult de 8 luni (din când în când având acces afară o oră sau două seara) şi la agravarea stării sale de sănătate, care nu a putut fi remediată în sistem de detenţie".

De asemenea, Dragnea a reclamat faptul că a fost ţinut zilnic în camera de detenţie 23 ore din 24 şi "în mod surprinzător a fost infectat cu virusul SARS-CoV-2".

Dreptul la sănătate a fost încălcat



În plus, spunea fostul lider al PSD, dreptul său la sănătate a fost încălcat întrucât i-a fost refuzat, în mod sistematic, accesul la investigaţii de specialitate şi tratament adecvat, deşi penitenciarul a fost informat încă de la început despre afecţiunile de care suferea.

Pe 27 aprilie, Judecătoria Sectorului 5 i-a respins însă cererea de liberare condiţionată, Dragnea a făcut contestaţie, respinsă de Tribunalul Bucureşti pe 27 mai.

În motivarea deciziei de la Tribunalul Bucureşti, se arăta că "instanţa a apreciat că, din analiza coroborată a situaţiei personale a petentului, nu şi-a format convingerea că acesta a dat dovezi temeinice de îndreptare".

În paralel, Dragnea a deschis un alt proces la Curtea de Apel Bucureşti în care solicita strămutarea de la Tribunalul Bucureşti la un alt tribunal din ţară a procesului privind liberarea sa condiţionată din închisoare. El susţinea că judecătorii de la Tribunalul Bucureşti nu pot fi imparţiali în judecarea cererii sale, deoarece au semnat o petiţie faţă de modificarea Legilor Justiţiei, pe vremea guvernării PSD.

Deşi decizia Tribunalului Bucureşti era una definitivă, Curtea de Apel Bucureşti a desfiinţat-o, iar procesul a fost mutat la Giurgiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel