EXCLUSIV  Independența Catalonia. Marele anunț, marți: Ar putea fi o SURPRIZĂ

Este fierbere mare în Spania, dar și pe întreg teritoriul Uniunii Europene în privința anunțului privind situația din Catalonia. Sebastian Hulub, un jurnalist român din Barcelona spune că se așteaptă la o surpriză din partea separatiștilor catalani. 

"Marți este ziua hotârâtoare. Mâine dimineață este așteptat marele anunț în privința independenței Cataloniei. Liderul Carles Puigdemont a anunțat că marți va face anunțul. Toată lumea se întreabă, dar nimeni nu are curaj să spună nimic. Se cam simte ce va fi, dar toată lumea este în așteptare," a declarat Sebastian Hulub pentru DCNews. 

Jurnalistul spune că există posibilitatea ca liderii separatiști catalani să ia o decizie-surpriză: o declarație de independență fără implicații legislative, pentru a mulțumi populația catalană care s-a mobilizat în această cauză. 

"La nivel personal eu cred că va fi o declarație de independență pur formală, fără implicații legislative. Anunțul va fi făcut pentru că s-a votat, a existat o mare mobilizare din partea catalanilor," a spus Hulub. 

Liderul separatist Carles Puigdemont va susține declarația privitor la referendumul din Catalonia în Parlamentul regional, după mai multe amânări. Inițial a anunțat că va face un anunț la finalul săptămânii, după care a amânat de două ori declarația, o dată pentru ziua de luni, iar acum pentru marți. Acest aspect arată presiunea imensă care îi apasă pe umeri, însă nici o variantă nu este exclusă. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel