Ilie Năstase ştie de ce decizia în cazul Halep întârzie

Facebook Simona Halep
Facebook Simona Halep

Decizia în cazul de dopaj al Simonei Halep întârzie. Sportiva a fost audiată acum o lună, la Londra, dar încă nu a fost făcut niciun anunţ. 

"Da, cazul trebuia soluționat mai repede. Dar asta trebuia să se întâmple și datorită avocaților Simonei, care ar fi trebuit să meargă peste ei, să-i facă să ia decizia mai repede.

Când eu am avut o problema cu acuzațiile de rasism din partea Serenei Williams, ne-am dus peste ei, cu domnul Țiriac, ca să rezolvăm problema. Au dat decizia în două zile. Sigur că e mai complicat prin ce trece Simona, dar oricum...

(n.r. dacă ar putea cere despăgubiri, dacă este găsită nevinovată) Nu știu cine ar putea să-i dea înapoi anul. Ea e marea perdantă în cazul acesta. Cine să-i ofere ce ar fi câștigat în acest an? Titluri, bani. Poate cere, dar nu cred că o i le acorde cineva. Este păcat că durează atât de mult luarea unei decizii. Măcar să fie una în favoarea Simonei", a spus Ilie Năstase, potrivit Iamsport.

Ilie Năstase, speranţe micii pentru sportul românesc, chiar şi după ce Elisabeta Lipă a preluat conducerea 

"Eu cred că lucrurile nu se vor schimba în bine pentru că orice țară civilizată investește foarte mult în sport. Pentru că, dacă nu investești în sport, o să trebuiască să bagi de zece ori mai mulți bani în sănătate.

Și mă gândesc că noi suntem singura țară din lume, din lume!, în care nu mai suntem un minister, suntem o agenție. Păi agenția asta se poate duce la guvernul României ca să le ceară bani? Dacă ai un minister, te duci cu tupeu ca să le ceri mai mult. Dar agenția? Păi să facem una de manechine, pentru că acolo ar fi bani.

Nu le e rușine? Ei se laudă cu sportivii, dar, pe de altă parte, le iau din ce au nevoie ca să se pregătească. Nu cred că m-ar băga în seamă (n.r. - politicienii) dacă m-aș duce, ca agenție, să le cer bani pentru sport. Dar când iau sportivii medalii, mergem la aeroport ca să ne pozăm cu ei.

În orice țară civilizată, toți cei care reprezintă sportul la nivel de guvern sunt foști sportivi. De asta îi spunem Ministerul Sportului. Bine, la noi nu mai e. Nu sunt politicieni, pentru că ei vor să facă alte lucruri, nu să se ocupe de sport.

Însă dacă e un sportiv, acela știe cât de greu este să câștigi o medalie sau să fii numărul unu mondial. Noi nu ne dăm seama cât de dificil e să faci asta. E o muncă extraordinară. Și atunci, un sportiv în fruntea unui minister, când se bate pentru bani, o face cu toate armele. Acum e doamna Lipă. Foarte bine! Dar cine să o bage în seamă? Or să-i spună: “prioritățile sunt la ministere, nu la agenții”,  a mai spus Năstase.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel