EXCLUSIV  Hilde Brandl, violentă cu un ministru: ”PLM”. ”Se depășește o limită! Ce urmează?”

Hilde Brandl, într-un comunicat de presă oficial cu sigla partidului PNL, i-a transmis premierului Mihai Tudose „că sub conducerea ministrului Educației are loc un atac fără precedent la sistemul de educație”. Ceea ce atrage cu adevărat atenţia este titlul comunicatului, şi anume: „Hilde Brandl: Domnule Tudose, opriți politizarea educației! Opriți-l pe PLM!”. 

După ce în ultima perioadă s-a discutat intens despre conflictul violent dintre Mirel Palada şi Mihai Goţiu de la B1 TV, iată că avem de-a face cu un altfel de violenţă, cea verbală, des întâlnită pe reţelele de socializare. Doar că de data aceasta este vorba despre un comunicat oficial.

Hilde Brandl: Domnule Tudose, opriți politizarea educației! Opriți-l pe PLM!

„Frumusețea unui om vine de cele mai multe ori din bogăția cuvintelor lui”, se precizează pe site-ul hilde.ro, la categoria „Cine sunt”.

(w670)

Hilde Brandl a utilizat un acronim în relaţia cu un adversar politic, acronim folosit des pe şantiere şi în mediul online. Deşi se referă la iniţialele numelui ministrului Educaţiei, Liviu Marian Pop, ordinea aleasă a literelor lasă loc interpretărilor.

Jurnalistul Val Vîlcu a avut o reacţie în contextul comunicatului remis vineri. „Se foloseşte de un acronim plecând de la numele unui om, adversarul său politic. După violenţa verbală, ce urmează?”, se întreabă jurnalistul.

„În momentul de faţă, mergându-se pe acest acronim se depăşeşte o limită, se fac paşi spre o violenţă de limbaj", punctează Val Vîlcu.

În timp ce unele persoane, printre acestea numărându-se şi politicieni, au acuzat situaţia creată între Goţiu şi Palada, se pare că se trece mai uşor peste violenţa verbală, mai ales dacă ea este manifestată pe Facebook.

Jurnalistul Val Vîlcu, în acest context, a amintit de unele strategii politice. Mai exact de perioada în care se folosea numele complet al fostului premier, Victor-Viorel Ponta, „era o strategie benignă, de minimalizare a lui Ponta. Se insista pe un nume pe care nu-l folosea. Sau în cazul lui Tăriceanu, când i se citau toate numele (n.r. Călin Constantin Anton Popescu-Tăriceanu)", spune Val Vîlcu.

[citeste si]

În cele ce urmează vă prezentăm conţinului comunicatului la care am făcut referire:

„Domnule prim-ministru, vă informez respectuos că sub conducerea ministrului Educației are loc un atac fără precedent la sistemul de educație. Dorința domnului Pop de a oferi unei edituri unice monopolul pe editarea manualelor școlare reprezintă o întoarcere în timp la perioada comunistă.

În educație, ca și în orice alt domeniu, se pot obține performanțe doar în condiții de competiție.

Vă amintesc că domnul Pop v-a mințit public la mijlocul lunii august, atunci când declara că "vom avea manuale de clasa a V-a în 11 septembrie. Avem soluţia de rezervă". Suntem în 22 septembrie și acele manuale nu există!

Acum, ministrul Pop își ascunde propria incompetență dând vina pe editurile private și pe "procedura anevoioasă pentru achiziții", de parcă nu o cunoștea încă din primul mandat al domniei sale, din timpul guvernului Ponta.

Domnule Tudose, nu vă confruntați cu un simplu caz în care un ministru își numește o persoană apropiată într-o funcție, fără concurs și fără a oferi argumente profesionale sau legale, ci cu un atac la viitorul acestei țări. După doamna Andronescu, care a desființat în 2009 școlile de artă și meserii, distrugând astfel învățământul profesional din România, acum domnul Pop dorește să distrugă și restul.

Închei prin a vă reaminti ce spunea domnul Pop în 9 august 2017: "Manualele vor fi pe bănci, nu e nevoie să îmi dau demisia".

Ce ziceți, domnule prim-ministru? Salvați educația de Liviu Pop sau îl lăsați să ne pregătească manualele unice care să ne întoarcă direct în comunism?"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel