Harta invaziei ruse în Ucraina. Rusia prinde în clește și atacă din Nord spre Sud, din Belarus și Crimeea

Federația Rusă a lansat, în primele ore ale acestei dimineți, o operațiune militară de proporții împotriva Ucrainei, imediat după un mesaj la televiziune al președintelui rus Vladimir Putin care a justificat atacul la scară largă de „demilitarizarea” Ucrainei și genocidul din Est.

„Republicile Populare din Donbas au solicitat ajutorul Rusiei. În legătură cu aceasta, am decis desfășurarea unei operațiuni militare speciale. Scopul acesteia este de a proteja oamenii care au fost supuși abuzurilor și genocidului de către regimul de la Kiev, timp de opt ani”, a anunțat Vladimir Putin care a cerut Armatei Ucrainei să „depună armele” și să nu opună rezistență.

Imediat după difuzarea mesajului, care a avut loc la ora 5:45, ora Moscovei, Rusia a invadat Ucraina. Concomitent în marile orașe s-au auzit numeroase explozii, inclusiv în capitala Kiev, dar și în Harkov sau Odessa.

Harta invaziei ruse împotriva Ucrainei o găsiți pe DEFENSEROMANIA.

Rusia se pare că atacă din nord până în sud. În nord trupele ruse au invadat Ucraina din Belarus, unde se află dislocate în număr mare sub pretextul unor exerciții militare. 

Totodată, atacul e concentrat și din sud, din Peninsula Crimeea, teritoriu pe care l-a ocupat și anexat ilegal în 2014. 

Din ambele regiuni trupele ruse deja au intrat pe teritoriul Ucrainei, scrie DEFENSE ROMANIA. Vedeți mai mult în sursa citată anterior.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel