Hackerii atac la ministerele din Germania. Date confidențiale, furate

Comisia Europeana
Comisia Europeana

 O grupare de hackeri ruşi cunoscută sub numele APT28 a atacat sistemele informatice ale Ministerului de Externe şi Ministerului Apărării din Germania şi a sustras informaţii confidenţiale, relatează miercuri dpa şi Reuters. Potrivit surselor dpa, atacul a fost descoperit în decembrie 2017 şi este posibil să fi început cu un an înainte. 

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne a declarat miercuri că instituţiile afectate au luat măsurile necesare pentru protecţia datelor şi anchetarea incidentului. "Atacul a fost izolat şi a controlat în cadrul administraţiei federale" responsabile de reţelele informatice guvernamentale, iar problema este tratată "cu înaltă prioritate şi cu resurse semnificative", a insistat purtătorul de cuvânt Johannes Dimroth, citat de cele două agenţii de presă. 

Aceeași hackeri?

Guverne şi experţi în securitate din Occident susţin că există conexiuni între gruparea intitulată APT28 sau 'Fancy Bear' şi o agenţie de spionaj rusă şi că această grupare a fost implicată în atacurile cibernetice asupra Comitetului Naţional al Partidului Democrat din SUA, înaintea alegerilor din 2016, şi camerei inferioare a parlamentului german în 2015. 

De asemenea, gruparea rusă este suspectată de comiterea unui atac cibernetic asupra NATO, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel