Guvern Germania. Merkel, aproape de acord. Acuzații: Decizie NEDEMNĂ

 Partidul german anti-imigraţie Alternativa pentru Germania (AfD) a calificat drept 'nedemnă' decizia de duminică a Partidului Social Democrat (SPD) de a iniţia negocieri cu Uniunea Creştin Democrată (CDU, conservatori) condusă de Angela Merkel, informează dpa. 

Liderul AfD, Joerg Meuthen, a declarat că SPD, care a înregistrat cel mai prost rezultat în alegeri de după cel de-Al Doilea Război Mondial şi iniţial a respins participarea la un guvern condus de Merkel, 'se îndreaptă orbeşte' spre irelevanţă. 

Replica AfD a venit imediat după ce SPD a decis cu o mică majoritate, în cadrul unei conferinţe speciale la Bonn, să ia în considerare continuarea marii coaliţii cu CDU a Angelei Merkel şi partidul-soră al acesteia din Bavaria, Uniunea Creştin Socială (CSU). 

Meuthen a adăugat că obiectivul AfD, de a deveni cea de a doua forţă politică a Germaniei, după CDU/CSU, este mai aproape cu un pas. Partidul său a câştigat 12,6% din voturi în alegerile din septembrie 2017 şi a intrat pentru prima dată în parlamentul federal german. 

Principalul partid de opoziție

El a subliniat că, în cazul în care negocierile au ca urmare continuarea marii coaliţii, AfD va fi cel mai mare partid de opoziţie din parlamentul german, iar acest lucru 'oferă oportunităţi'. 

Joerg Meuthen a adăugat că, pe cât de mult s-a bucurat de această decizie 'autodistructivă' din partea SPD, pe atât de mult a fost revoltat ca german. 'Ţara noastră va fi afectată dacă ei vor continua să bâjbâie', a declarat el pentru dpa. 

Deşi delegaţii SPD au convenit să înceapă negocieri pe tema coaliţiei cu grupul conservator CDU/CSU, membrii SPD vor avea ocazia să voteze asupra rezultatului înainte ca un nou guvern să fie format, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel