Germania va emite un avertisment european privind posibila origine a îmbolnăvirilor cu E.coli

Pacient
Pacient

Germania va recurge la sistemul european de alertă rapidă pentru a lansa un avertisment în legătură cu posibilitatea ca seminţe germinate produse în Saxonia Inferioară să fi fost la originea îmbolnăvirilor cu bacteria E.coli enterohemoragică, a anunţat Comisia Europeană.

În acest stadiu, nu va fi vorba despre o alertă europeană care să vizeze anumite loturi de produse, aşa cum a fost cazul castraveţilor spanioli, consideraţi iniţial drept potenţială sursă a îmbolnăvirilor, a declarat Frederic Vincent, purtător de cuvânt al Comisiei pentru probleme de sănătate.

"Autorităţile germane ne-au anunţat duminică numai că urmează să difuzeze, în sistemul de alertă rapidă pentru alimentaţie (RASFF), informaţiile de care dispun în legătură cu suspiciunile asupra unui producător de seminţe germinate", a precizat el.

Comisia Europeană nu a fost încă notificată oficial despre acest subiect.

Autorităţile regionale din landul Saxonia Inferioară au anunţat că îmbolnăvirile înregistrate în Europa ar putea avea originea în seminţe germinate produse în nordul Germaniei. Conform ultimului bilanţ, 22 de persoane au murit în Europa în urma contaminării cu E.coli enterohemoragică, 21 dintre decese fiind înregistrate în Germania.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel