Germania extinde venitul de cetățenie și către refugiații ucraineni

Foto Ilustrativ/Pixabay
Foto Ilustrativ/Pixabay

Consiliul Federal a stabilit că refugiații vor avea dreptul la venitul de cetățenie care, pe lângă o subvenție economică, garantează și plata chiriei și a eventualelor cheltuieli medicale.

În Germania venitul din cetățenie (Hartz IV) nu va fi doar menținut, ci chiar extins și la refugiații ucraineni. De la 1 iunie refugiații vor avea dreptul la Hartz IV, subvenția gestionată de Agenția Germană pentru Ocuparea Forței de Muncă, cu condiția ca aceștia să fi fost înregistrați în mod corespunzător și cu permis de ședere, potrivit Europa Today.

În momentul de față, refugiații aflați în dificultate economică primesc deja o subvenție, conform regulilor concepute pentru solicitanții de azil, dar acum, pe lângă o sumă de bani lunară, datorită lui Hartz IV vor avea dreptul și la îngrijiri medicale și la banii necesari pentru închirierea unei case.

Agenția va trebui apoi să se ocupe de sprijinirea oamenilor pentru a-i integra pe piața muncii. De asemenea, va fi oferit sprijin în îngrijirea copiilor și recunoașterea calificărilor de studii.

La începutul lunii mai, Ministerul German al Migrației calculase peste 700.000 de refugiați ucraineni care au intrat în Germania, inclusiv 240.000 de minori, însă Ministerul Federal de Interne a subliniat că unele dintre persoanele înregistrate ca refugiați s-ar fi putut deja întors în Ucraina sau ar fi deja plecate în alte țări.  

Citește și ...

Von der Leyen despre reconstrucția și sprijinul Ucrainei

„Statele noastre membre au grijă de şase milioane de refugiaţi ucraineni şi opt milioane de persoane strămutate în interior. În paralel, Ucraina are nevoie de sprijin direct pentru buget acum pentru a menţine economia în funcţiune”, a explicat von der Leyen.

„Pensii, salarii, servicii de bază. Am propus peste 10 miliarde de euro asistență macrofinanciară, cel mai mare pachet de asistență macrofinanciară conceput vreodată de Uniunea Europeană pentru o țară terță. Alte țări, începând cu Statele Unite, sunt și ele aceasta este o operațiune de salvare economică fără precedent în istoria recentă”, a subliniat von der Leyen. Citește întreaga știre AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel