Gerhard Schroder, președintele consiliului director Rosneft. Gușă: Știrea geopolitică a momentului din lume

gerhard schroeder, fostul cancelar al germaniei
gerhard schroeder, fostul cancelar al germaniei

Consultantul politic Cozmin Guşă a catalogat numirea lui Gerhard Schroeder, fost cancelar al Germaniei, în fruntea Consiliului de Administraţie a Rosneft, drept cea mai importantă ştire geopolitică a momentului.

Întrebat dacă actuala conducere a Germaniei are de ce să se teamă după pasul făcut de Gerhard Schroder, Cozmin Guşă a spus: "Nu ştiu dacă trebuie să se teamă cineva. Probabil că ai anunţat ştirea geopolitică a momentului din lume, Gerhard Schroder este cel mai influent politician german, inclusiv astăzi, atenţie revin şi repet, cel mai important politician german. Din punct de vedere economic, în plan energetic, ruşii şi germanii şi-au dat mâna, asta este o ştire pe care noi am dat-o de multe ori. Dar asta este mai mult decât atât. Cunoscătorii ştiu că cea mai mare companie chineză CEFC, care mai nou este şi acţionarul majoritar Rompetrol, după ce a cumpărat partea cazacilor, a investit în ultima vreme, a căpătat de la statul rus această permisiune, să investească peste 8 miliarde de euro în Rosneft".

"Imaginea este asta: cea mai mare companie petrolieră din lume primeşte din partea chineză un influx de capital direct de peste 8 miliarde de euro şi îl pune ca şef al consililului de Adminisitraţie pe cel mai important politician, persoană influentă din Germania, pe Gerhard Schrorder. După cum spuneam, lumea s-a schimbat, nu ne dăm seama de acest lucru, nu facem paşi. Şi în logica discuţiilor în urma acestei ştiri de astăzi, la final de săptămână, de departe, după mine, este cea mai importantă ştire economică a anului cu impact geo-economic: Rusia, China Germania care s-au unit pentru a administra cea mai puternică companie petrolieră din lume", a încheiat  Guşă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel