GEORGE MAIOR, DEMISIE SRI. Cozmin Gușă: Motivul pentru care Maior și-a dat demisia de la SRI poate fi ...

Consultantul politic Cozmin Gușă a comentat, marți, demisia lui George Maior din funcția de director al Serviciului Român de Informații.

Cozmin Gușă a opinat că "motivul pentru care George Maior şi-a dat demisia poate fi legat de primul său anunţ, poate fi legat de înţelegerea reaşezării treburilor noului preşedinte Klaus Iohannis".

"George Maior a avut un mandat lung şi consistent. A reuşit, într-o situaţie complicată, cu o calamitată clasă politică, să facă credibil parteneriatul strategic cu Statele Unite, ceea ce nu e puţin lucru. Îl cunosc de foarte mult timp pe George Maior. Eu văd această demisie a sa doar ca pe un sfârşit de etapă şi începutul a altceva. Nu m-aş duce la interviul cu Dan Andronic, fiecare dintre noi ne exprimăm într-un anume fel şi putem fi înţeleşi într-un alt fel de către unii care nu doresc să ne înţeleagă aşa cum am dorit noi să ne exprimăm. Nu putem să comparăm reformarea SRI-ului din ultimii ani cu ceea ce se întâmplă la Curtea Constituţională. Motivul pentru care George Maior şi-a dat demisia poate fi legat de primul său anunţ, poate fi legat de înţelegerea reaşezării treburilor noului preşedinte Klaus Iohannis.

Vezi și: Cinci întrebări cheie după demisia lui Maior din fruntea SRI

Maior pleacă din fruntea SRI cu fruntea sus. A adăugat consistenţă actului de conducere a unui serviciu de informaţii. Cuplul pe care l-a făcut cu generalul Florian Coldea a fost un cuplu de mare succes, cu activităţi şi iniţiative complementare, care este de aşteptat să se regenereze.

Nu ştiu dacă este lista scurtă. Sunt anumite criterii, probabil că preşedintele în funcţie va face cunoscute, la momentul potrivit al nominalizării, şi criteriile nominalizării. Simplu nu este. E vorba de parteneriatul cu SUA, e vorba de România într-o stare de cvasi-război, dacă ne gândim la ce se va întâmpla în Ucraina, e vorba de cineva cu expertiză în a continua munca. E complexă propunerea pe care trebuie s-o facă Iohannis. Noul director al SRI vine în vremuri de cvasi-război, chiar dacă are o structură bine pusă la punct, bine relaţionată în parteneriatul strategic. Este nevoie de un om cu bune cunoaşteri ale acestor realităţi geo-strategie care se desfăşoară în jurul României, ba chiar şi în România", a declarat Cozmin Guşă, conform realitatea.net.

Citește și: Fost ofițer SRI: Legătura dintre demisia lui Maior și interviul acordat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel