George Maior, demisie. Comisia SRI, întâlnire de urgenţă

Comisia parlamentară a SRI se va întruni, joi, de la orele 10,00, pentru a discuta situaţia creată după demisia lui George Maior.

"Evenimentul deosebit, demisia domnlui Maior ne-a luat pe toţi prin surprindere. (...) Dl Maior, un om extrem de respectat, un profesionat, un om care în ultimii 8 ani a gestionat acest domeniu extrem de bine şi care ieri a ales să-şi prezinte demisia dlui preşedinte Iohannis... Este rolul şi treaba Comisiei să verifice dacă toate procedurile, toate situaţiile create de această demisie sunt aplicate, dacă Serviciul funcţionează corect şi la parametri optimi, dacă avem o continuitate a grijii faţă de situaţiile deosebite care stau în jurul României", a declarat deputatul Sebastian Ghiţă, pentru România TV, membru al Comisiei parlamentare de control a SRI.

Deputatul a precizat că preşedintele Comsiei, Georgian Pop, a decis să convoace o reuniune pentru a vedea în ce situaţie suntem: "dacă există un potenţial pericol şi cred că a făcut foarte bine, spunând că serviciile de informaţii ale României se află sunt controlul Parlamentului".

Citește și: Demisie Maior. Ipoteză șoc lansată de Al. Cumpănașu

"Important este să ne reunim noi cei din Parlament şi să stabilim un calendar de acţiuni care să ne permită să verificăm felul în care se desfăşoară lucrurile la SRI în noua conjuctură şi vom decide în ce măsură şi când vom avea discuţii cu conducerea nouă a Serviciului. (...) Vom încerca să înţelegem ce s-a întâmplat cu dl Maior. Cooperarea, colaborarea cu dânsul a fost tot timpul aşezată sub auspiciile unei mari încrederi şi a tipului dânsului de personalitate. Greu ne închipuim cum, în România, o persoană va putea egala in experienţă, în cunoştinţe, în relaţiile internaţionale, în relaţiile cu celelalte servicii pe dl Maior. E şi o mică îngrijorare a noastră", a adăugat Sebastian Ghiţă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel