Gabriela Firea se retrage. Alex Coita: Ar fi pus în pericol primul obiectiv al PSD

Alex Coita, la DCNews
Alex Coita, la DCNews

Gabriela Firea și-a anunțat colegii de partid că nu mai candidează la alegerile prezidențiale. Politologul Alex Coita a reacționat în direct la România TV. 

”Decizia doamnei Gabriela Firea de a se retrage din cursa pentru desemnarea candidatului PSD la prezidențiale este și nu este surpriză. În primul rând, trebuie spus că doamna Firea a precizat încă de aseară această intenție și anume că dacă nu va fi preferată de colegii din PSD, nu va genera un conflict în interiorul partidului, candidând independent.” a spus Alex Coita la România TV.

Simpla retragere din cursă a Gabrielei Firea înainte ca liderii PSD să-și exprime preferințele ar venit ca o ușurare pentru PSD, spune analistul politic. 

”Aici trebuie spus că este o mare ușurare pentru PSD, pentru că doamna Firea este constant cotată foarte bine în sondaje. Are un grad mare de simpatie și o candidatură independentă a doamnei Firea ar fi pus în pericol primul obiectiv pe care orice partid mare îl are, acela de a intra în turul doi. A dat măsură a maturității sale politice. Rămâne de văzut dacă doamna Dăncilă se va înțelege cu colegii de coaliție, dacă va fi desemnată candidat la prezidențiale”, a precizat politologul Alex Coita în direct la România TV.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, şi-a anunţat colegii de partid în cadrul BPN PSD că nu mai vrea să candideze la preşedinţia României.

Vezi și: CEX PSD. Firea nu mai candidează la preşedinţie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel