Furtună violentă în Galați: A distrus solarii, acoperișuri și a răsturnat mașini. ”Foarte violent. Dezastru”/ ”Parcă a fost un ciclon ieşit din neant”

Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

O furtună violentă a făcut prăpăd în Galați. 

Furtuna violentă care s-a abătut ieri asupra judeţului Galaţi a afectat zeci de hectare de culturi, iar echipe ale Direcţiei Agricole estimează acum pagubele produse. Cele mai mari pierderi le-au suferit legumicultorii din comuna Matca, dar şi din alte localităţi, arată Rador. 

Furtuna a distrus solarii, acoperișuri de case și a răsturnat mașini, conform sursei citate. 

Legumicultorii cu vechime din comuna gălăţeană Matca sunt șocați: 

- Foarte violent. Dezastru. Am 70 de ani. Aşa ceva n-am văzut. Zece minute, un sfert de oră, bătea piatra în geam, mare ca oul de porumbel.

- Dezastru mare.

- Eu n-am văzut aşa ceva, nu ştiu de unde a apărut, parcă a fost un ciclon ieşit din neant.

- E vorba de sute de hectare, de solare care sunt stricate, la pământ, plus zeci de acoperişuri de case care au fost smulse în urma vântului foarte puternic. Şi sunt dube care au fost răsturnate, solare pe schelet de fier care au fost îndoite, iar pagubele sunt foarte, foarte mari.

Nu doar culturile din comuna Matca au fost distruse, ci şi din alte localităţi din nordul judeţului. Având în vedere dimensiunea pagubelor, evaluarea lor va dura până la finele săptămânii, estimează directorul Direcţiei Agricole Galaţi, Nelu Costea. 

El adaugă: ”Vorbim nu doar de localitatea Matca, vorbim de Valea Mărului, vorbim de Cudalbi, de Munteni, Tecuci şi Ghidigeni. Fiecare echipă e în teritoriu. Sunt momentan zece echipe”. 

Firmele de asigurare oferă despăgubiri doar în cazul solariilor cu structură metalică, dar în județul Galați astfel de construcţii sunt foarte rare, fiind mult mai scumpe decât cele construite pe structură de lemn. Prin urmare, cei mai mulți nu au solariile asigurate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel