Fraudare prezidențiale 2009. ”Blaga a revenit după o lungă absență din minister”

Fostul secretar de stat în MAI Marian Tutilescu a fost audiat în Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009. 

El a declarat, potrivit Agerpres, că: ”Îmi aduc aminte că, în dimineaţa respectivă, domnul Blaga (fost ministru de Interne - n.r.) a venit la birou undeva în jurul orelor prânzului, cred că a primit mai multe vizite dar eu nu am participat. (...) Nu ştiu dacă a fost şi domnul Videanu, e posibil, dar ştiu că domnul Blaga a venit după o lungă absenţă din minister, ca efect al suspendării, pentru că până atunci chiar nu intrase în minister, nu avusese niciun fel de convocare cu noi. Dânsul a respectat la acea vreme dispozitivul hotărârii judecătoreşti”. 

Tutilescu a subliniat că el personal ”nu a avut discuţii profesionale” cu Blaga, acesta din urmă fiind ”într-o stare de bună dispoziţie ca efect al rezultatului alegerilor”. 

Întrebat dacă suspendat fiind Blaga avea voie să intre în sediul Ministerului de Interne, Tutilescu a spus: ”Nu ştiu dacă dispozitivul hotărârii judecătoreşti interzicea să intre în clădirea ministerului, dar (...) de la data la care hotărârea instanţei a devenit executorie nu a fost şi chiar au fost momente când era nevoie de o anumită coordonare, dar noi am reuşit într-un fel să o rezolvăm”. 

[citeste si]

El a precizat că, în perioada suspendării lui Blaga, în minister fiecare dintre secretarii de stat, pe domeniul său de competenţă, îşi făcea treaba, iar secretarul de stat Mihai Capră ”asigura coordonarea”.

”De regulă, când pleca ministrul, cel care era lăsat era domnul Capră. Cred că atunci domnul Capră asigura coordonarea”, a adăugat Marian Tutilescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel