Fostul șef al luptei antidrog francez, inculpat pentru complicitate la trafic de stupefiante

François Thierry, fostul număr unu al luptei antidrog din Franța,  a fost inculpat într-o anchetă care a pus sub semnul întrebării metodele controversate folosite pentru a neutraliza traficanții de stupefiante, transmite vineri France Presse.

Convocat joi după-amiază de judecătorii care anchetează o captură record de peste 7 tone de canabis în octombrie 2015, în arondismentul XVI din Paris, fostul șef al Oficiului central pentru combaterea traficului ilicit de stupefiante (Ocrtis) a fost inculpat seara târziu pentru complicitate la trafic de stupefiante.

Polițistul este suspectat că a favorizat intrarea de droguri în Franța în cadrul relațiilor sale cu un important denunțător al Ocrtis, Sofiane Hambli.

Thierry a fost inculpat pentru 'complicitate la deținerea, transportul, achiziția de stupefiante și complicitate la exportul de stupefiante în bandă organizată', a precizat o sursă apropiată acestui dosar.

Ancheta privind captura de 7 tone de canabis a fost încredințată Ocrtis, dar la scurt timp Parchetul din Paris a preluat acest caz după ce s-a descoperit că livrarea de droguri cu sursa Maroc făcea parte dintr-o operațiune secretă a Ocrtis pentru a se infiltra în rețeaua de traficanți, cu ajutorul lui Sofiane Hambli.

Anchetatorii suspectează că François Thierry nu a oferit informații complete autorităților judiciare despre această operațiune și nici despre rolul jucat de denunțător. Thierry însă a contestat aceste bănuieli. (Agerpres)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel