Formulul anual SUERD începe, joi, la Palatul Parlamentului

Palatul Parlamentului - Camera Deputatilor - Senat
Palatul Parlamentului - Camera Deputatilor - Senat

Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, participă joi la cel de-al VIII-lea Forum anual al Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării (SUERD), organizat la Palatul Parlamentului, de Ministerul Afacerilor Externe, alături de Comisia Europeană şi Programul Transnaţional Dunărean (DTP).

'La 8 ani de când a fost înfiinţată, Strategia Uniunii Europene pentru regiunea Dunării se află la un moment de răscruce, iar noi vom face tot ce este posibil pentru a dezvolta un nou plan de acţiune, care să o transforme într-o strategie adecvată următorului deceniu. Comisia este pregătită să ofere asistenţă atât prin expertiza proprie în domeniul strategiilor macro-regionale, cât şi prin alocarea corespunzătoare de fonduri pentru proiectele comune în cadrul viitorului buget UE pe termen lung, a declarat Corina Creţu.

Potrivit organizatorilor, la ediţia din acest an a Forumului, discuţiile se vor axa pe teme, precum conectivitatea, dezvoltarea clusterelor, cercetarea şi inovarea, digitalizarea şi implicarea societăţii civile, dar şi oportunităţile viitoare de finanţare din cadrul politicii de coeziune şi a programelor de cooperare inter-regională (Interreg) pentru perioada 2021-2027.

Preşedinţia rotativă a SUERD, preluată de România

România exercită, în perioada 1 noiembrie 2018 - 30 octombrie 2019, Preşedinţia rotativă a SUERD, în urma deciziei consensuale a participanţilor.

Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării, lansată în anul 2011, este una dintre cele patru macro-strategii existente la nivelul Uniunii Europene, şi reprezintă un mecanism de cooperare a statelor din bazinul Dunării, destinat dezvoltării economice, sociale şi teritoriale a acestei macro-regiuni.

La Strategie participă 14 ţări dunărene, dintre care nouă state membre ale UE (Austria, România, Bulgaria, Cehia, Croaţia, Germania, ca stat federal, landurile Baden-Württemberg şi Bavaria, Slovacia, Slovenia, Ungaria) şi cinci state terţe (Bosnia-Herţegovina, Muntenegru, Serbia, Republica Moldova şi Ucraina).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel