Florin Bodog, acuze de plagiat. Ministrul, prima reacție

După ce a fost acuzat că și-a plagiat teza de doctorat, Florian Bodog a reacționat.

Într-un comunicat de presă, Ministerul Sănătății respinge acuzele și susține că teza de doctorat a lui Florian Bodog a respectat toate standardele necesare.

„Partea generală a tezei a fost elaborată în perioada 1999-2001 la Facultatea de Ştiinţe Economice a Universității Oradea, sub coordonarea regretatului profesor univ. dr. Mihai Demetrescu. De asemenea, referatele care fac parte integrantă din lucrare au fost susținute în aceeași perioadă.

Din 2001, Facultatea de Ştiinţe Economice de la Oradea a rămas fără prof. univ. dr Mihai Demetrescu, urmare a decesului acestuia; prin urmare teza respectivă de doctorat nu a fost finalizată; la acel moment domnul Florian Bodog și-a dat acceptul ca materialele de cercetare academică realizate de dânsul să fie folosite ca note de curs pentru studenți. Aceste note de curs nu au fost niciodată publicate anterior, ci au constituit doar suport în procesul didactic.

Odată cu înmatricularea la Universitatea de la Timișoara, domnul Florian Bodog a revenit asupra tezei respective de doctorat, a continuat studiile necesare și a finalizat teza de doctorat prin elaborarea părții aplicate, și anume a capitolelor de cercetare științifică, sub coordonarea profesorului Gheorghe Ionescu, directorul școlii doctorale.

Evident că în această perioadă au fost actualizate datele din literatura de specialitate și bibliografia lucrării, prin citarea completă și corectă a surselor conform standardelor academice.

Așa numitele suprapuneri între teza realizată de domnul Florian Bodog și fragmente din manualele care au drept autor principal pe doamna dr. Lucia Daina, sunt în realitate o preluarea a informațiilor care, în fapt, aparțin în întregime domnului Florian Bodog în calitate de autor al acestora. Domnul Florian Bodog si-a dat acceptul ca materialele sale de cercetare academică sa fie folosite ca note de curs pentru curs pentru studenți în manualul semnat de doamna Dr. Lucia Daina, ca autor principal", se arată în comunicatul Ministerului Sănătății.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy