EXCLUSIV  Florin Bădiță, desemnat personalitatea europeană a anului

Florin Bădiță
Florin Bădiță

Florin Bădiță a câștigat premiul "Personalitatea europeană a anului" - Euronews.

Era deja pe primul loc după votul popular, iar acum a fost anunțat drept câștigător definitiv, în urma voturilor juriului.

"Florin Bădiță a câștigat premiul "Personalitatea europeană a anului" - Euronews. Premiul este o validare a eforturilor pe care cu toții le facem în ultimii ani. Acest premiu este al tuturor celor care fac ceva și pentru cei din jurul lor, al tuturor celor care sunt implicați în activități civice (ONG-uri, grupuri civice sau voluntari) și a membrilor comunității Corupția ucide. Suntem mândri de voi!

Cei de la Euronews English au acordat premiul celui care și-a folosit forța de caracter, capacitatea de a mobiliza publicul sau reputația pentru a aduce o transformare pozitivă fie în munca umanitară, activism, strângere de fonduri, dezvoltare a comunității sau altele. Ei și-au pus inima și sufletul într-un proiect nu pentru câștig personal, ci pentru o cauză demnă. Mulți dintre noi ne regăsim în această descriere.

Felicitări tuturor celor care pun umărul pentru a aduce o schimbare benefică României. Doar dacă vom colabora între noi și ne vom ajuta unul pe celălalt vom reuși să combatem corupția", a transmis Corupția ucide.

Cum era descris

Pe site-ul unde se desfăşoara votul, tânărul era descris astfel: "Românul Florin Bădiţă a fondat Corupţia ucide, un grup civic care luptă împotriva corupţiei, în urma incendiului din 2015 la clubul de noapte Colectiv, în care au murit 64 de persoane. Campania tânărului în vârstă de 29 de ani a ajutat să pună capăt la decriminalizarea cazurilor de corupţie din România, cu daune totale de mai puţin de 45.000 de euro şi a descoperit mai multe cazuri de fraudă. În acest an, el a fost numit în lista Forbes 30 Under 30 Europe, Law and Policy".

În momentul nominalizării, Florin Bădiță a acordat un interviu pentru DC News

Întrebat ce sfat are pentru tinerii care nu sunt interesați de politică și se plâng atunci când lucrurile merg prost, dar nu fac nimic pentru a schimba mentalități, tânărul a spus:

"Este ireal să creadă că se va schimba ceva dacă nu se vor implica. De fapt, vor fi schimbări, dar nu dintre cele mai bune. Dacă vor să se întâmple lucrurile pe care le doresc, adică lucruri bune, trebuie să se implice într-un fel sau altul. Tinerii trebuie să meargă la vot pentru că, în caz contrar, dacă politicienii știu că aceștia nu ies la vot, nu vor face programe pentru ei și nici nu se vor interesa de soarta lui. Adică politicienii gândesc așa: de ce să investesc în strategii pentru tineri dacă ei nu prea merg la vot? Din acest motiv, consider că tinerii ar trebui să se implice mai mult. Dacă vor schimbare în bine, măcar unii dintre ei ar trebui să facă un pas spre politică, să se implice în plan civic și să se informeze". Vezi aici continuarea interviului.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel