Familia deputatului ucis în Marea Britanie s-a declarat „devastată”. „Încercăm să înțelegem de ce s-a întâmplat acest lucru teribil”

David Amess
David Amess

Familia deputatului David Amess este devastată din cauza morții sale.

Familia deputatului britanic ucis vineri, Sir David Amess, a declarat duminică seară că omagiile aduse parlamentarului conservator i-au dat putere într-un moment în care încearcă să se împace cu ideea morţii sale "crude şi violente", relatează dpa.

Într-un comunicat dat publicităţii prin intermediul Poliţiei Metropolitane, familia lui David Amess susţine că este "absolut devastată" după ce acesta a fost ucis în timp ce se întâlnea, vineri, cu alegătorii săi în biserica metodistă Belfairs din Leigh-on-Sea, comitatul Essex.

David a fost puternic și curajos

"Puternic şi curajos - este un mod adecvat de a-l descrie pe David. A fost un patriot şi un om paşnic. Aşa că le cerem oamenilor să lase deoparte neînţelegerile şi să dea dovadă de bunătate şi dragoste faţă de toţi. Asta este singurul mod în care putem avansa. Lăsaţi la o parte ura şi faceţi eforturi pentru a fi solidari", se menţionează în comunicatul familiei.

"Indiferent de rasa, religia şi convingerile politice ale cuiva, fiţi toleranţi şi încercaţi să înţelegeţi. Ca familie, încercăm să înţelegem de ce s-a întâmplat acest lucru teribil. Nimeni nu ar trebui să moară în acest mod. Nimeni", mai scrie familia lui Amess în apelul său.

Cine este ucigașul său

Un tânăr de 25 de ani, despre care media locale au scris că este Ali Harbi Ali, a fost arestat la faţa locului sub suspiciunea de crimă şi rămâne în custodia poliţiei.

Tânărul de 25 de ani arestat pentru uciderea conservatorului David Amess este fiul unui fost consilier guvernamental somalez.

Cetăţeanul britanic cu origini somaleze în vârstă de 25 de ani arestat în baza legii antiterorism pentru uciderea deputatului David Amess este fiul unui fost consilier pentru relaţiile cu mass-media al unui ex-premier somalez, relatează Reuters.

Amess, în vârstă de 69 de ani, din Partidul Conservator al premierului Boris Johnson, a fost înjunghiat vineri de mai multe ori în timp ce se întâlnea cu alegătorii din circumscripţia sa, într-o biserică din Leigh-on-Sea.

Poliția spune că atacatorul a acționat singur, iar numele său nu a fost divulgat



Poliţia susţine că a arestat un britanic de 25 de ani la locul atacului sub suspiciunea de crimă şi afirmă că se crede că acesta a acţionat singur. Numele suspectului nu a fost divulgat, dar poliţia s-a folosit de prerogative suplimentare în baza legii antiterorism pentru a-l reţine pe suspect până la 22 octombrie.

O sursă britanică apropiată de investigaţie a declarat că suspectul reţinut este Ali Harbi Ali, un cetăţean britanic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel