Explozii Bruxelles. Daciana Sârbu, prima reacție de la locul tragediei-exclusiv

Bruxelles-ul, sediul Uniunii Europene, este însângerat şi înspăimântat. Trei explozii au avut loc la aeroport şi la metrou, în apropiere de sedii ale instituţiilor comunitare. Eurodeputata Daciana Sârbu, contactată de DC News, a povestit unde se afla în momentul tragediei.

DC News: Unde erați în momentul exploziilor?

Daciana Sârbu: În momentul primei explozii eram acasă. Stația de metrou este lângă apartamentul în care locuiesc. Din fericire, ajunsesem deja la Parlamentul European. Metroul unde a avut loc explozia este exact pe strada cu apartamentul în care locuiesc. Eram în Comisie când am auzit ce s-a întâmplat. Am ținut un moment de reculegere, am început voturile și a fost anunțată altă explozie. Apoi ni s-a spus că Parlamentul European se închide și că nu mai putem ieși.

DC News: Cum vedeți ce s-a întâmplat astăzi la Bruxelles?

Daciana Sârbu: Era cumva de așteptat. Trăim într-o perioadă foarte tristă. Cred că ar trebui să ne regândim viața în condiții chiar DE război aș putea spune. Este un altfel de război. 

DC News: Vă temeți pentru viața dumneavoastră?

Daciana Sârbu: Evident. Cred că orice om care călătorește se teme. De aceea spun că trăim vremuri triste și de război. Nu mai putem fi siguri de nimic. Și nu este doar situația mea.

[citeste si]

DC News: Care este atmosfera în aceste momente la Bruxelles?

Daciana Sârbu: Este pustiu pe stradă. Încerc să văd cu ce mijloc de transport mă pot întoarce acasă pentru că este și ziua fetiței mele și chiar trebuie să ajung. Deocamdată sunt închise gările, autostrăzile, iar aeroportul posibil că va rămâne închis. Probabil voi pleca mâine.

DC News: Care credeți că este scopul tragediei de la Bruxelles?

Daciana Sârbu: S-a lovit în inima Europei. A fost atins scopul de a crea panică, de a se instaura frică și, așa cum s-a întâmplat la 11 septembrie, s-a lovit un simbol. Mai departe de aici, probabil că lumea va arăta altfel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel