Explozie de proporții la o fabrică de armament din Serbia / VIDEO

Explozie de proporții la o fabrică de armament din Serbia  /  Sursă foto: Captură YouTube
Explozie de proporții la o fabrică de armament din Serbia / Sursă foto: Captură YouTube

O explozie de proporții a avut loc la o fabrică de armament din apropierea Belgradului, capitala Serbiei.

Doi oameni au murit, iar alți 16 au fost răniți în urma unei explozii produse marți în depozitul unei fabrici situată în apropierea oraşului sârb Belgrad. Deflagraţia s-a produs într-un depozit al fabricii de avioane şi rachete EDePro.

Serviciul de pompieri a primit un apel la ora 13:13. Explozia a avut loc într-un depozit în care erau depozitate 500 de rachete cu 30 de kilograme de explozibil fiecare.

Şeful serviciului de pompieri, Milos Majstorovic, a spus că echipele de salvare cercetau zona pentru a vedea dacă mai sunt răniţi.

Martorii au declarat că au auzit o explozie foarte puternică, au simţit trepidaţii şi au observat un incendiu masiv. Autorităţile sârbe depun eforturi pentru găsirea persoanelor dispărute şi încearcă să afle cauzele producerii deflagraţiei.

În anul 2008, trei oameni au fost răniţi în urma unei explozii la fabrica EDePro, potrivit Publika.

Explozie la Aerostar Bacău, soldată cu răniți

O explozie s-a produs la Aerostar Bacău. Sunt  doi răniți, transmite Realitatea Plus. Potrivit informațiilor preliminare, la una dintre secții s-a produs o explozie, urmată de un incendiu, scrie Ziarul de Bacău. Incendiul a fost stins de angajații firmei, transmit reprezentanții pompierilor.

„Am fost sesizați că a avut loc un incendiu lichidat la Aerostar. S-au deplasat doi inspectori de prevenire din cadrul ISU pentru a evalua situația. Știm că au fost 3 victime, preluate de Ambulanță”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Bacău.

„Sunt două victime cu arsuri și o alta cu atac de panică. În acest moment nu știm mai multe, colegii sunt la fața locului”, a precizat Aura Crețu, directoarea Serviciului Județean de Ambulanță, pentru Ziarul de Bacău.

Grigore Filip, directorul general al Aerostar SA, a declarat că incidentul s-a petrecut în jurul orei 12:50.

„A fost o problemă care se va analiza, un accident de muncă nu foarte mare, o substanță cu care se lucra s-a aprins.”, a declarat managerul companiei (citește AICI).

EXPLOZIE la uzina de armament din Băbeni. În camera în care a explodat mina nu trebuia să fie nimeni. A fost deschis un dosar PENAL

Trei persoane au murit şi alte două sunt în stare foarte gravă în urma unei explozii care s-a produs, joi, la Uzina Mecanică Băbeni, au anunţat reprezentanţii Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea, transmite Agerpres. Potrivit pompierilor vâlceni, explozia s-ar fi produs ca urmare a manevrării unei mine antipersonal. Explozia nu a fost urmată de incendiu. La fața locului intervin chiar în aceste momente mai multe forțe de ordine. ISU Vâlcea intervine cu un echipaj de Descarcerare, un SMURD, două ambulanţe de tip C, două de tip B şi un echipaj ASAS. Ulterior va fi deschisă o anchetă pentru a se stabili exact cum s-a produs deflagrația.

"În urma exploziei au rezultat trei persoane decedate, două inconştiente cu traumatisme. Se intervine cu un echipaj de Descarcerare, un SMURD, două ambulanţe de tip C, două de tip B şi un echipaj ASAS. Deflagraţia nu este urmată de incendiu.", a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Cătălin Popescu (citește continuarea AICI). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel