Eroină a Ucrainei, depistată cu certificat de vaccinare fals

Pixabay
Pixabay

O fostă prizonieră a Rusiei, eroină națională în Ucraina, a fost depistată cu certificat de vaccinare fals. 

Eroina naţională ucraineană Nadia Savcenko, fostă prizonieră în Rusia, este acum pasibilă de pedeapsa cu închisoarea în propria ţară, după ce a fost prinsă la Kiev cu un certificat fals de vaccinare împotriva COVID-19, relatează vineri dpa, citat de Agerpres. 

Informaţia a fost confirmată de ministrul de interne Denis Monastirski. Savcenko, în vârstă de 40 de ani, a intrat în ţară cu avionul, venind din Turcia, împreună cu sora ei, iar amândouă ar putea fi condamnate la până la doi ani de închisoare.

Certificatul verde îl ajută pe deținător să NU facă carantină

În Ucraina, certificatul de vaccinare îl scuteşte pe deţinător de carantină la revenirea în ţară.

Savcenko, fost militar profesionist, a fost capturată în 2014 în luptele împotriva separatiştilor pro-ruşi din regiunea Lugansk din estul Ucrainei şi a fost predată Rusiei, unde a fost condamnată la 22 de ani de închisoare pentru omucidere, într-un proces care a atras atenţia pe plan internaţional. Ea a fost eliberată în 2016, în urma unui schimb de deţinuţi.

Tânăr nevaccinat, prins la păcănele cu un certificat verde fals

Razie a oamenilor legii, în seara de sâmbătă, la Timișoara, pentru a preveni și combate răspândirea coronavirusului. Au fost aplicate zeci de amenzi, printre cei sancționați numărându-se și un tânăr care era la păcănele deși nu se vaccinase. Le-a arătat polițiștilor un cod QR fals.

În timpul raziei de sâmbătă, de la ora 19, care a durat până duminică, la ora 1, polițiștii au depistat un tânăr de 21 de ani în incinta unei săli de jocuri electronice de pe bulevardul Eroilor de la Tisa. Era ora 19.30, iar bărbatul le-a arătat polițiștilor un cod QR al altei persoane. A fost dus la sediul de poliție și s-a ales cu dosar penal pentru infracțiunea de „falsul privind identitatea”.

În total, în timpul raziei au fost legitimate 126 de persoane, verificate 38 de societăți comerciale și controlate 89 de autoturisme. Au fost aplicate 76 de amenzi în valoare totală de 29.175 de lei. Nu mai puțin de 54 de sancțiuni au fost aplicate celor care nu au purtat masca de protecție, alte patru celor care nu au prezentat certificatul verde de vaccinare și două celor care nu au respectat restricțiile de circulație, scrie Tion.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel