EBOLA, aproape de ROMÂNIA: Un cetățean britanic a murit în MACEDONIA, prezentând SIMPTOME de EBOLA

Un cetăţean britanic a decedat joi, într-un spital din Skopje, iar autoritățile medicale macedonene au anunțat că acesta prezenta simptome care corespund celor ale Ebola, precizând însă că aşteaptă diagnosticul unui laborator german.

"Avem un cetăţean britanic care se afla într-o călătorie de afaceri în Macedonia şi care a decedat. Din cauza stării grave de sănătate la momentul internării în spital, prezentând între altele vomă şi o hemoragie internă, dar şi din cauza decesului, am putea spune că a fost vorba despre simptome de Ebola", a anunţat Ministerul macedonean al Sănătăţii, printr-un comunicat.

"Suntem la curent cu aceste informaţii şi le verificăm", a anunţat o sursă oficială la Londra, conform Mediafax.

Victima, născută în 1956 potrivit unor informaţii oficiale macedonene, a fost internată joi, la ora locală 15:00 (16:00, ora României) la Spitalul pentru boli infecţioase din Skopje.

Bărbatul a decedat la puţin timp după aceea, potrivit unei purtătoare de cuvânt a Ministerului macedonean al Sănătăţii. El era foarte slăbit şi vomita. Britanicul acuza dureri abdominale, "refuza să mănânce şi să fie văzut de un medic", a adăugat aceeași sursă.

Cum Macedonia nu deţine mijloace de diagnosticare clară a Ebola, "prelevări au fost trimise către un laborator acreditat din Germania", iar rezultatele analizelor urmează să fie cunoscute în 48 de ore, a precizat purtătoarea de cuvânt.

Vezi și: EBOLA ÎN EUROPA: Ebola se va răspândi în Europa. Este inevitabil - Organizația Mondială a Sănătății

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel