EBOLA ÎN EUROPA: Ebola se va răspândi în Europa. Este inevitabil - Organizația Mondială a Sănătății

Răspândirea virusului Ebola pe teritoriul european este "inevitabilă", avertizează Organizația Mondială a Sănătății (OMS), în timp ce patru persoane au ajuns la spital după ce o asistentă din Spania a fost prima persoană care a contractat virusul de undeva din afara Africii.

Directorul biroului european al OMS, Zsuzsanna Jakab, spune că pe măsură ce boala se va răspândi în Europa, Bătrânul Continent trebuie să fie bine pregătit pentru a face față virusului.

"Astfel de cazuri importate și evenimente similare celor din Spania se vor întâmpla, probabil, și în viitor", a declarat Jakab pentru Reuters.

"Este cam inevitabil ca astfel de incidente să nu se întâmple, din cauza traficului intens între Europa și țările afectate din Africa", a mai spus ea.

"Cel mai important lucru, în opinia noastră, este că Europa a rămas la un nivel de risc scăzut și că partea vestică a regiunilor este cel mai bine pregătită să facă față febrei hemoragice", mai spune directorul OMS.

Potrivit informațiilor disponibile până la această oră, asistenta a ajutat la tratatarea a doi misionari spanioli care au murit după întoarcerea din Africa. Ei s-au simțit rău cu o săptămână înainte să fie diagnosticați, luni, cu Ebola.

Uniunea Europeană a cerut Spaniei să explice cum anume a contractat asistenta boala mortală, conform AFP.

Ebola va lovi Europa în curând, avertizează cercetătorii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel