Dosarul ICA: Zi crucială pentru Voiculescu, au loc ultimele audieri

Judecătorii Curții de Apel București reiau luni judecarea dosarului ICA, în care procurorii cer 12 de ani de închisoare pentru Dan Voiculescu. Magistrații vor audia ultimii doi martori, urmând să stabilească ce probe vor admite în această cauză.

Dan Voiculescu declara la 31 iulie că "unii se grăbesc" ca el sa fie condamnat până în decembrie în dosarul ICA, deoarece "în noiembrie pleacă Băsescu și nu vrea să plece" până nu îl vede condamnat.

Anterior, Voiculescu și apărătorii lui au dezavuat declarații precum cea a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, care a cerut o sentință în acest caz, de condamnare sau achitare, înainte ca dosarul să se prescrie.

Luni vor fi audiați Vlad Nicolae Săvulescu și Jean -Cătălin Sandu, acuzați de procurori de complicitate și condamnați la faza de fond a dosarului la 6 ani cu executare.

Săvulescu a fost director al Direcției Privatizare- Concesionare a Administrației Domeniilor Statului (ADS). Sandu a fost administrator ( 2 0 0 2 – 2005) al societății Benefica (firmă din grupul Grivco), director (2001- 2005) al Direcției Juridice din cadrul ADS, membru AGA al ICA, secretar executiv al PC (fost PUR) și vice președinte al AVAS. Procurorii DNA arată că cei doi au faclitat adjudecarea prin licitaţie, de către Grivco, a pachetului de acţiuni ICA deținut de ADS, la un preț de 75,5 de ori mai mic față de valoarea comercială.

ICCJ: Cererea de strămutare a dosarului ICA, respinsă. Voiculescu, judecat la CAB

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel