ICCJ: Cererea de strămutare a dosarului ICA, respinsă. Voiculescu, judecat la CAB

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins cererea apărătorilor lui Dan Voiculescu de strămutare a dosarului ICA, potrivit Antena 3. Dosarul lui Voiculescu rămâne la Curtea de Apel București. Decizia ICCJ este definitivă.

Avocatul lui Dan Voiculescu, Gheorghiță Mateuț, a susținut în fața instanței că imparțialitatea judecătorilor Curții de Apel București ar putea fi înfrântă de "presiune mediatică fără precendent" în acest dosar.

În sprijinul cererii de strămutare a dosarului ICA, avocatul a depus peste 300 de pagini cu articole negative din presă cu referire la Dan Voiculescu și dosarul ICA.

Gheorghiță Mateuț a mai arătat că tot prin intermediul mass-media, anumite persoane au transmis că trebuie urgentată judecarea dosarului ICA, deoarece faptele se prescriu în luna decembrie 2014, lucru care nu este adevărat.

Gheorghiță Mateuț a contestat și modul în care au fost numiți în dosarul ICA judecătorii Camelia Bogdan și Mihai Alexandru Mihalcea, susținând că decizia Colegiului de Conducere de la CAB nu ar fi legală, potrivit Agerpres.

La final, avocatul a cerut ca, pe lângă mutarea dosarului, instanța supremă să anuleze și decizia CAB de impunere a sechestrului asigurător pe bunuri și acțiuni ale familiei Voiculescu

"Tot ce a spus domnul Mateuț este corect. Într-un stat de drept, instituțiile statului trebuie respectate, lucru pe care eu l-am făcut întotdeauna", a spus Dan Voiculescu în sala de judecată.

Dan Voiculescu, scandal la IPJ Ilfov: Te-a trimis Băsescu?

Procurorul DNA prezent la şedinţa de judecată a arătat că mediatizarea excesivă nu este un motiv întemeiat, pentru că dosarul ICA este unul vechi, procesul fiind judecat de ani de zile. Magistratul a precizat că Voiculescu a determinat judecarea cazului la Tribunal şi ulterior la Curtea de Apel Bucureşti, prin demisiile sale din Parlament, conform Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel