Donald Trump, avere. Câţi bani are preşedintele SUA

Mihai Ciobanu / 03 oct 2018 / 18:59 Salveaza PDF Comentarii
Donald Trump
Descriere foto: Donald Trump

Averea preşedintelui american Donald Trump a rămas practic neschimbată între 2017 şi 2018, la aproximativ 3,1 miliarde dolari, potrivit clasamentului publicat miercuri de revista Forbes. 

Conform Forbes, preşedintele american se situează în prezent pe locul 259 în clasamentul celor mai mari averi americane, în scădere cu 11 locuri comparativ cu poziţia ocupată în 2017. Dacă valoare activelor lui Trump este relativ echivalentă cu cea de anul trecut, comparativ cu anul 2015 (când se situa la 4,5 miliarde dolari) a scăzut cu aproximativ un sfert, informează AFP. 

Potrivit Forbes, această contracţie este cauzată în special de cheltuielile de campanie făcute de Donald Trump precum şi de încetinirea pieţei imobiliare din New York, în special pe segmentul de vârf al pieţei. Fostul om de afaceri şi-a clădit cea mai mare parte a averii în sectorul imobiliar, prin construcţia a numeroase turnuri în Manhattan, care îi poartă numele chiar dacă Trump nu mai este proprietar decât în cazul unora dintre aceste imobile.

Trump şi-a încredinţat averea celor doi fii ai săi

Înainte de investirea sa în funcţia de preşedinte al SUA, Donald Trump şi-a plasat averea într-un trust a cărui gestionare a fost încredinţată celor doi fii ai săi, Eric şi Donald Junior, precum şi unui om de afaceri care îi este de mult timp confident, Allen Weisselberg. Cu toate acestea, Trump a refuzat să îşi vândă participaţiile pe care le deţine la numeroase companii, aşa cum i-au sugerat mai multe persoane, inclusiv directorul Biroului pentru etică guvernamentală, Walter Shaub. 


Forbes a calculat că, dacă Donald Trump ar fi ales să îşi vândă participaţiile şi să mandateze trustul său să investească în acţiuni, averea sa ar fi astăzi mai mare cu aproximativ 500 milioane de dolari


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22