Dominique Strauss-Kahn ar putea fi eliberat condiţionat pentru o cauţiune de un milion de dolari

dominique-strauss-kahn
dominique-strauss-kahn

Fostul director al Fondului Monetar Internaţional (FMI), Dominique Strauss-Kahn, a promis să plătească o cauţiune de un milion de dolari şi să rămână în Mahattan în schimbul eliberării, dar riscă în continuare să fie inculpat pentru infracţiuni de natură sexuală de justiţia americană.

Avocaţii lui Strauss-Kahn urmează să ceară din nou, joi, justiţiei statului New York să îl elibereze condiţionat pe clientul lor după un prim eşec luni, informează Mediafax. Potrivit cererii Curţii Supreme a statului New York, difuzată miercuri seara pe site-ul de Internet al New York Times, Strauss-Kahn propune să plătească o cauţiune de un milion de dolari, să rămână într-o reşedinţă din Manhattan 24 de ore din 24 şi să fie "supravegheat electronic".

Cererea se sprijină, în plus, pe legăturile cu soţia sa, jurnalista franco-americană Anne Sinclair şi cu fiica sa Camille, care studiază la Universitatea Columbia şi are reşedinţă "permanentă" în Upper West Side din Manhattan, pentru a-şi demonstra legăturile cu Statele Unite. Documentul nu precizează dacă reşedinţa din Manhattan în care va rămâne în caz de eliberare condiţionată este cea a fiicei sale Camille.

Avocaţii lui Strauss-Kahn apreciază, de altfel, că acesta din urmă are "resurse financiare suficiente" pentru a plăti cauţiunea propusă. Cererea se referă în acest sens la o proprietate a cuplului din Washignton, înscrisă pe numele lui Anne Sinclair şi a cărei valoare este estimată la patru milioane de dolari.

Strauss-Kahn şi-a predat deja paşaportul justiţiei americane şi a promis să predea şi documentul său de călătorie de la ONU autorităţilor, pentru a dovedi că nu va părăsi teritoriul american în timpul procedurilor judiciare, continuă documentul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel