Doi etnici români din regiunea Cernăuți au fost decorați post-mortem de Volodimir Zelenski

Doi etnici români din regiunea Cernăuți au fost decorați post-mortem de Volodimir Zelenski  /  Sursa foto: Facebook, Volodimir Zelenski
Doi etnici români din regiunea Cernăuți au fost decorați post-mortem de Volodimir Zelenski / Sursa foto: Facebook, Volodimir Zelenski

Doi tineri, etnici români, din regiunea Cernăuți au fost decorați post-mortem printr-un decret prezidențial semnat de Volodimir Zelenski.

Doi tineri, etnici români, din regiunea Cernăuți au fost decorați post-mortem de președintele Ucrainei  Volodimir Zelenski cu distincția „Pentru vitejie”, de gradul III.

Alexei Anichitoi din localitatea Tărăsăuți și Marin Melnicov din satul Vancicăuți, regiunea Cernăuți, ambii  români din fostul raion Noua Suliță, au căzut pe câmpul de luptă în primele zile ale lunii martie anul curent, apărând eroic hotarele Ucrainei de vrăjmașii ruși.

Tinerii militari  Alexei Anichitoi și Marin Melnicov au fost petrecuți pe ultimul drum cu onoruri militare și înmormântați creștinește la baștină.

În conformitate cu Decretul Președintelui Ucrainei, recent,  acești tineri au fost decorați  post-mortem „Pentru curajul personal și acțiunile proprii, manifestate în apărarea suveranității statului și a integrității teritoriale a Ucrainei”,  se arată într-un mesaj.

Potrivit publicației cernăuțene „ Molodyi Bukovineț”, distincțiile au fost înmânate rudelor celor doi Eroi ai Ucrainei, scrie Bucpress.

CITEȘTE ȘI    -    În subsolurile din Cernăuți a fost găsit bustul Regelui Carol al II-lea al României

La Cernăuți a fost reținut un cetățean care îndemna la crearea unei republici populare bucovinene

Serviciul de Securitate al Ucrainei a detectat un agitator anti-ucrainean în regiunea Cernăuți. Investigatorii Serviciului de Securitate al Ucrainei au constatat că un locuitor al Cernăuțiului, din 2020, pe pagina sa din rețeaua de socializare a difuzat în mod activ apeluri pentru crearea așa-numitei „Republici Populare Bucovina de Vest” și restabilirea „Republicii Populare Ucrainene de Vest” ca entităţi distincte ale statului.

Despre acesta a declarat serviciul de presă al Serviciului de Securitate al Ucrainei în regiunea Cernăuţi.

Se știe că bărbatul a cerut și răsturnarea fizică a ordinii constituționale prin forță cu ajutorul unor oameni cu experiență în război. Mărturisind opinii pro-ruse, suspectul a făcut apel public la președintele rus să pună mâna pe Nova Kahovka și Herson, ceea ce, în opinia sa, ar restabili alimentarea cu apă a teritoriului ocupat temporar al Crimeei.

Au fost dezvăluite dovezi ale activității anti-ucrainene. În timpul percheziției în apartamentul inculpatului, ofițerii serviciilor speciale au găsit dovezi ale activității sale anti-ucrainene. Examinările semantico-lingvistice și informatice au confirmat că materialele distribuite de făptuitor conțin îndemnuri publice pentru schimbarea violentă a ordinii constituționale, preluarea puterii de stat, precum și pentru schimbarea teritoriului sau a frontierei de stat a Ucrainei. Anchetatorii Securității l-au informat pe infractor cu privire la suspiciunea în temeiul părții 2 a articolului 109 (acțiuni care vizează schimbarea forțată sau răsturnarea ordinii constituționale sau privarea puterii de stat) și partea 2 a articolului 109. 110 (încălcarea integrității teritoriale și inviolabilității Ucrainei) din Codul penal al Ucrainei (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel