La Cernăuți a fost reținut un cetățean care îndemna la crearea unei republici populare bucovinene

La Cernăuți a fost reținut un cetățean care îndemna la crearea unei republici populare bucovinene  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
La Cernăuți a fost reținut un cetățean care îndemna la crearea unei republici populare bucovinene / Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Un cetățean care îndemna la crearea așa-numitei Republici Populare Bucovina de Vest a fost reținut la Cernăuți.

Serviciul de Securitate al Ucrainei a detectat un agitator anti-ucrainean în regiunea Cernăuți. Investigatorii Serviciului de Securitate al Ucrainei au constatat că un locuitor al Cernăuțiului, din 2020, pe pagina sa din rețeaua de socializare a difuzat în mod activ apeluri pentru crearea așa-numitei „Republici Populare Bucovina de Vest” și restabilirea „Republicii Populare Ucrainene de Vest” ca entităţi distincte ale statului.

Despre acesta a declarat serviciul de presă al Serviciului de Securitate al Ucrainei în regiunea Cernăuţi.

Se știe că bărbatul a cerut și răsturnarea fizică a ordinii constituționale prin forță cu ajutorul unor oameni cu experiență în război. Mărturisind opinii pro-ruse, suspectul a făcut apel public la președintele rus să pună mâna pe Nova Kahovka și Herson, ceea ce, în opinia sa, ar restabili alimentarea cu apă a teritoriului ocupat temporar al Crimeei.

Au fost dezvăluite dovezi ale activității anti-ucrainene. În timpul percheziției în apartamentul inculpatului, ofițerii serviciilor speciale au găsit dovezi ale activității sale anti-ucrainene. Examinările semantico-lingvistice și informatice au confirmat că materialele distribuite de făptuitor conțin îndemnuri publice pentru schimbarea violentă a ordinii constituționale, preluarea puterii de stat, precum și pentru schimbarea teritoriului sau a frontierei de stat a Ucrainei. Anchetatorii Securității l-au informat pe infractor cu privire la suspiciunea în temeiul părții 2 a articolului 109 (acțiuni care vizează schimbarea forțată sau răsturnarea ordinii constituționale sau privarea puterii de stat) și partea 2 a articolului 109. 110 (încălcarea integrității teritoriale și inviolabilității Ucrainei) din Codul penal al Ucrainei.

Detectarea activităților ilegale a fost efectuată de ofițerii Serviciului de Securitate al Ucrainei în regiunea Cernăuți sub îndrumarea procedurală a Parchetului Regional Cernăuți, scrie Bucpress.

În subsolurile din Cernăuți a fost găsit bustul Regelui Carol al II-lea al României

Un internaut a făcut public faptul că în subsolurile orașului Cernăuți, astăzi aflat în Ucraina, a fost găsit un bust al Regelui Carol al II-lea al României.

„În subsolurile din Cernăuți a fost găsit bustul Regelui Carol II-lea al României. Din câte putem observa este vorba de un bust de gips, care a fost instalat într-o instituție publică în perioada Regatului României. Rămâne o enigmă modul în care a fost ascuns și salvat acest bust de bolșevicii invadatori.“, a scris Iulian Rusanovschi pe Facebook.

La Cernăuți, voluntarii au dat peste descoperiri interesante în timp ce curățau subsoluri într-o curte din centrul orașului. Printre acestea se află un bust al Regelui Carol al II-lea al României.

Acest lucru a fost anunțat pe pagina sa de Facebook de șefa ONG-ului „Mișcarea de Voluntariat din Bucovina”, Kateryna Ponomareva.

"Când scotocești în gunoaie, fii pregătit pentru curiozități. O cușcă pentru câini, sticle de diverse forme, o farfurie care face reclamă la bere...și un bust din viața Regelui Carol al II-lea al României", - a scris Catherine Ponomareva, adăugând fotografii cu descoperirile.

Ea a menționat că toate aceste lucruri au fost găsite de voluntari în timp ce curăța subsolurile aglomerate din curtea centrului de voluntari (citește continuarea și vezi imaginea AICI).

În plin război, românii din regiunea Cernăuți l-au omagiat pe Mihai Eminescu

În data de 15 iunie 2022, de ziua trecerii la eternitate a poetului nostru nepereche, Mihai Eminescu, la Cernăuți a fost organizată o suită de manifestări, deși mai puține ca de obicei luându-se în considerație situația dificilă din țară.

Toate manifestările prilejuite comemorării Luceafărului poeziei românești au fost organizate de Societatea pentru Cultura și Literatura Română în Bucovina ”Mihai Eminescu”, cu susținerea Consulatului General al României la Cernăuți și a tuturor societăților național-cuturale, care funcționează în ținut.

Mai întâi de toate au avut loc depuneri de flori la bustul Poetului din curtea Casei lui Aron Pumnul, după care a vorbit cu mare însuflețire Irina Loredana Stănculescu, Consulul general al României la Cernăuți, subliniind că omagierea geniului poeziei românești astăzi ca niciodată are o importanță indiscutabilă. Au urmat depunerile de flori la statuia lui Mihai Eminescu din centrul orașului Cernăuți la care s-au alăturat și reprezentanți ai puterii locale (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel