Disneyland, 9/11. Dezvăluiri: ce s-a întâmplat în parc, după atacul terorist

În mai multe cărți care au fost scrise despre evenimentele din 11 septembrie 2001 a fost menționat și că Walt Disney și-a închis imediat parcurile tematice din Statele Unite în acea zi.

Dezvăluirile unui angajat

Când tragedia din 11 septembrie 2001 avea loc, un membru veteran WDW Cast își amintește: ”primeam instruiri pentru două atracții majore la Magic Kingdom, când managerul meu mi-a spus ce se întâmpla în New York. Am reușit să văd apoi «live» al doilea avion care a lovit turnul. În camera în care eram se aflau manageri ai companiei și îmi amintesc foarte bine ce reacții de surprindere s-au citit pe fața lor când reporterul ABC a spus: «Compania Walt Disney tocmai a anunțat că își va închide parcurile tematice din lumea întreagă», scrie Huffington Post

La un minut după ce reporterul a spus asta, pagerele lor în mod surprinzător nu început să sune întruna și ei au părăsit sala.

Apoi ne-au spus ce vor să facă. În primul rând să închidă toate atracțiile și restaurantele, pentru a scoate oamenii în stradă. Ni s-a interzis să spunem motivul real pentru care am decis să închidem parcul.

Toți membrii distribuției au fost puși să se țină de mâini și practic să facă un zid uman și ușor, fără să atingă pe nimeni, să forțeze în acest fel oamenii să iasă din parc. Au contribuit, bineînțeles și cei de la securitatea Disney. Acest procedeu a fost făcut la toate cele patru parcuri”.

Povestea prin ochii unei turiste

Kelly, o simplă turistă a văzut altfel lucrurile: ”Luam micul dejun cu familia mea când am aflat despre atentate. Am încercat să îl sun pe tatăl meu, pentru că el urmărește mereu FOX News. Când nu am reușit să-l contactez, mi-am dat seama că se întâmplă ceva. Mătușa mea lucrează la Disney, la securitate, așa că m-am gândit că Disney ar putea fi următoarea țintă a teroriștilor.

Am încercat să ajungem la MGM la mătușa mea (mi-am imaginat că ea ar trebui să știe toată povestea). Dar în drumul din autobuz, chiar când ajungeam la MGM, șoferul ne-a spus despre Turnuri, Washington și posibilitatea PA. Ne-a explicat că mergem înapoi către TTC și că ar trebui să ne îndreptăm fiecare dintre noi către hotel/mașini și să evacuăm zona. Nu am mai văzut niciodată un autobuz WDZ atât de liniștit. Aproape izbucnisem în lacrimi”.

Dezvăluirile unui alt oaspete

Guvernul american s-a mobilizat repede și a securizat spațiul aerian împotriva unui atac terorist. Neal G - un oaspete care la momentul acela stătea la Clubul de yacht al Disney-ului – își amintește cât de straniu a fost să descopere prezența armatei la Mouse House. Să se uite pe fereastra camerei de hotel în acea după amiază și să descopere că...

”La un moment dat un elicopter de asalt a zburat deasupra capetelor noastre atât de aproape încât soția mea a putut vedea clar pe cineva manevrând una dintre mitraliere. Arăta ca și cum avionul zbura dinăuntrul studiourilor MGM chiar înspre EPCOT. Oamenii au încercat să facă tot posibilul în acea seară. Au ținut deschise piscinele până la miezul nopții și au pus personajele să se miște în toată zona BoardWalk. Persoanele din distribuție au încercat cât au putut să ajute și să păstreze o atmosferă calmă. Vizitatorii se plimbau de colo colo neștiind foarte bine ce făceau.

I-am spus soției mele că aici ne aflam într-unul dintre cele mai fericite locuri de pe pământ, și totuși era un sentiment tare ciudat, trist și înfiorător. În dimineața următoare, ne-am dus la Tărâmul Magic, unde standuri ale serviciului de securitate fuseseră instalate peste noapte. Standurile acestea nu erau singurele schimbări făcute de parcurile tematice ale WDW în ajunul zilei de 11 septembrie.

În următoarea dimineață m-am întors la serviciu la Adventureland, am descoperit că aveam o problemă imensă. Discursul nostru includea de obicei și mult-adorata glumiță despre avionul doborât în fața hipopotamilor. Evident-acum orice glumă cu avioane doborâte era total nepotrivită. Câțiva ghizi au încercat să distreze grupurile lor cu alte glumițe. Alții, ca și mine, au avut un moment scurt de tăcere. Nu mai e nevoie să spun că niciunul dintre noi nu va mai privi această scenă a spectacolului cu aceiași ochi. În zilele care au urmat, în timpul și după ce toate aeronavele liniei comerciale au aterizat, câte un avion cu reacție mai trecea din când în când deasupra Tărâmului Fermecat. Toți oamenii se opreau și priveau urmele avionului ținându-și respirația”, spune el.

”Cea mai grea parte a fost să încercăm să ne păstrăm veselia aceea tâmpă. Toată lumea-CM și oaspeții-se simțea lipsită de viață pe dinăuntru. Totuși, cei de la CM erau cei care trebuiau să lucreze în ture de mai bine de 8 ore pentru a «crea magia» de a îi ajuta pe oameni să scape de umbra atacurilor din 11 septembrie”, încheie acest mărturisirea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel