Discurs la Consiliul de Securitate al ONU: Omenirea mai are rezerve de grâu pentru doar 10 săptămâni

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Un expert în insecuritate alimentară a declarat în cadrul Consiliului de Securitate al ONU că omenirea are rezerve de grâu doar pentru zece săptămâni.

Insecuritatea alimentară globală a atins niveluri nemaivăzute de la criza financiară din 2008 și se va agrava dacă nu va exista o intervenție, a declarat un expert în insecuritate alimentară Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite în această săptămână.

Invadarea Ucrainei de către Federația Rusă „nu a declanșat o criză de securitate alimentară”, dar a adăugat „combustibil unui incendiu care ardea de mult”, a declarat Sara Menker, CEO al Gro Intelligence, o companie globală care utilizează inteligență artificială și date publice și private pentru a prezice tendințele aprovizionării cu alimente.

"Nu este un proces ciclic, ci unul seismic", a spus Menker în timpul unei reuniuni speciale a Consiliului de Securitate al ONU.

„Chiar dacă războiul s-ar termina mâine, problema noastră de securitate alimentară nu va dispărea prea curând fără acțiuni concertate”, a adăugat ea.

Înainte de începerea conflictului Rusia-Ucraina, cele două țări furnizau o treime din exporturile mondiale de grâu și erau printre primii cinci exportatori de porumb. Împreună cu deficitul generalizat de îngrășăminte, problemele lanțului de aprovizionare și secetele record, lumea are rezerve de grâu pentru aproximativ 10 săptămâni, a spus Menker.

„Fără acțiuni globale agresive, riscăm să ajungem la multă suferință umană și daune economice”, a spus Menker, conform Fox10Phoenix.

Bogdan Hossu, despre previziunile sumbre de foamete în Europa. De ce nu va avea România parte de o criză a alimentelor

Creșterea explozivă a costului vieții din Marea Britanie a făcut ca două din trei persoane din țară să-și oprească încălzirea, iar aproape jumătate să conducă mai puțin sau să își schimbe supermarketul favorit. Puțin peste un sfert declară, potrivit unui sondaj, că au sărit peste mese.

Dintre persoanele cu venituri mai mici, una din trei persoane afirmă că a sărit recent mese din cauza creșterii inflației, a declarat marți casa de sondare Ipsos.

Preocuparea cu privire la inflație este la un nivel maxim din ultimii 30 de ani și majoritatea britanicilor se așteaptă să vadă creșteri ale costurilor produselor esențiale în următoarele șase luni, se arată în comunicat.

„Având în vedere previziunile economice, s-ar putea să existe mai multă anxietate la orizont”, a spus Gideon Skinner, șeful de cercetare politică al Ipsos, potrivit Euronews English. „Acest lucru va menține presiunea asupra guvernului pentru a lua mai multe măsuri pentru a ajuta oamenii să treacă prin criza costului vieții” (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel