Directorul Agerpres, reacție categorică cu privire la o știre falsă

Directorul general al Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES, Alexandru Giboi, precizează că ştirea apărută pe awdnews.com referitoare la fostul ambasador saudit în România, Abdulrahman I. Al Rassi, este falsă.

'Ştirea prezentata de site-ul respectiv este falsă. Agerpres nu a tratat un asemenea subiect, din simplul motiv că acesta nu există. Fac un apel la decenţă şi la respectarea deontologiei profesionale de către mass-media, indiferent din ce ţară este. Nu este corect să te foloseşti de numele a două agenţii de presă cu tradiţie pentru a promova subiecte false, manipulatorii. De asemenea, aş dori să îndemn publicul să acorde cât mai mare atenţie surselor de informare. Înainte de a da crezare unor subiecte îndoielnice, este cel mai bine ca publicul să acceseze cât mai multe surse, pentru verificarea informaţiei', subliniază Alexandru Giboi.

Reacţia directorului general al Agerpres vine după ce pe site-ul awdnews.com a fost publicată o ştire potrivit căreia ambasadorul saudit din România ar fi violat şi apoi ar fi ucis o secretara româncă.

În materialul respectiv se face trimitere la anumite citate, atribuite, în mod eronat, AFP şi Agenţiei Naţionale de Presă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel