DINU PATRICIU. Ce avere poate primi soția în urma testamentului

DINU PATRICIU. Simon Hammond și Neil McGregor, doi avocați britanici, care profesează atât  în Marea Britanie, cât și în România, au explicat pentru hotnews.ro modul în care s-ar putea împărți averea lui DINU PATRICIU.

DINU PATRICIU avea posibilitatea să-și excludă soția și ceilalți membri ai familiei de la moștenirea averii pe care o lasă în urmă, potrivit legislației britanice aplicabile activelor magnatului aflate sub jurisdicția britanică, au declarat cei doi avocați.

Dupa decesul lui DINU PATRICIU, trei informații esentiale se desprind: trupul neînsuflețit va fi inmormantat la Londra (potrivit ultimelor informații, acesta va fi adus în țară), miliardarul avea domiciliul la Londra și exista un testament.

Avocatul britanic Simon Hammond, de la casa de avocatură "Hammond, Bogaru și Asociații", a explicat că pentru a-și stabili domiciliul în Anglia, Dinu Patriciu ar fi trebuit să demonstreze autorităților engleze că acolo vrea să trăiască, să moară și să fie înmormântat.

Citește și: DINU PATRICIU va fi înmormântat în România

Mai simplu pentru DINU PATRICIU era să-și stabilească doar reședinta la Londra, adică să arate că acolo trăia. În acest caz, activele sale din Anglia se moștenesc sub efectul legii engleze, iar proprietățile din România după legea românească, a explicat avocatul Simon Hammond.

Conform legii engleze, printr-un simplu testament, Dinu Patriciu avea capacitatea să-și excludă soția și copiii de la orice drept de moștenire asupra activelor respective și să le lase moștenire oricui, inclusiv consultantei Anne Chen, cu care avea o relație.

DINU PATRICIU. "Daca avea un testament, acesta poate să taie drepturile tuturor rudelor sale. Poate să-și lase averea oricui, unei asociații de caritate, bisericii locale... Sub legea engleză, testamentul are capacitatea să excluda total familia sau poate să stabilească o anumită moștenire pentru copii și pentru nepoți", a explicat avocatul englez.

DINU PATRICIU. In procedurile de moștenire, legislatia englezească ajută mai mult amantele defunctului, prietenii ori rudele îndepărtate, în cazul în care mortul apucase să-și facă testament. 

Citește și: DINU PATRICIU A MURIT. Cine a fost Dinu Patriciu, "primul capitalist al României"


DINU PATRICIU. Legea românească este mai favorabilă, din start, văduvei lui Dinu Patriciu, în condițiile în care divorțul dintre cei doi nu s-a produs.

Astfel, pe legea românească, chiar dacă există un testament, Dana Patriciu beneficiază de o rezervă succesorala din averea lui defunctului miliardar.

DINU PATRICIU. Ceea ce se cunoaște oficial este ca Patriciu avea două fiice din altă căsatorie, iar soția sa, Dana, are are un fiu, de asemenea, din altă căsnicie.

Citește și: DINU PATRICIU. Cum a ajuns mogul de presă

DINU PATRICIU. Conform Codului civil, chiar și în cazul unui testament prin care Dinu Patriciu nu i-ar fi lăsat nimic, soția are garantată o rezervă succesorală de 1/8 din moștenire, când vine în concurs cu descedenții defunctului. La rândul lor, fiicele lui Dinu Patriciu au rezervat împreună, orice ar fi, 2/3 din moștenire.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel