Diana Șoșoacă, sancționată contravențional după ce a blocat vaccinarea la centrul din Răchiteni

Foto: Captură video Facebook @Diana Iovanovici Șoșoacă- Oficial
Foto: Captură video Facebook @Diana Iovanovici Șoșoacă- Oficial

Senatoarea ex-AUR Diana Șoșoacă a fost sancționată contravențional după ce a blocat procesul de vaccinare la centrul din comuna Răchiteni, județul Iași. 

Diana Șoșoacă a fost sancționată contravențional de IPJ Iași, în contextul incidentului de la Răchiteni, județul Iași.

IPJ Iași a informat, în urma unei solicitări transmise de RFI România, că senatoarea Diana Șoșoacă a fost „sancționată contravențional pentru încălcarea ordinii și liniștii publice, dar și pentru încălcarea legii 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”.

Toată documentația întocmită pe parcursul verificărilor a fost trimisă „spre competenta soluționare Parchetului General”, a precizat IPJ Iași. În răspuns nu se menționează dacă senatoarea ex-AUR Diana Șoșoacă a primit amendă sau avertisment. 

Amintim că Parchetul General a deschis dosar penal după ce Diana Șoșoacă și alți protestatari au blocat procesul de vaccinare, iar cercetările se desfășoară „in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 din Codul Penal și de tulburarea ordinii și liniștii publice, prev. de art. 371 din Codul Penal”.

Context

Sâmbătă, 4 septembrie, alături de un grup de protestatari, Diana Șoșoacă a oprit o caravană de vaccinare care fusese chemată de autoritățile locale în comuna Răchiteni, din județul Iași, pentru a imuniza 12 persoane netransportabile, potrivit RFI.

Echipa DSP Iași nu a putut să imunizeze persoanele doritoare din cauza protestului. Oamenii au fost transportați, într-un final, la centre din alte comune, conform celor spuse de secretarul general al comunei Răchiteni, Aurelian Constantin Alexa, pentru Libertatea.

Senatoarea Diana Șoșoacă a transmis protestul live, pe Facebook. Ea și ceilalți protestatari au strigat „Jos masca! Jos masca! Jos mascarada! La pușcărie! Primarul la pușcărie! Fără vaccinare!”. Cât despre carantina de la Răchiteni, Șoșoacă a acuzat că este „cea mai mare minciună a secolului”.

VEZI ȘI: Canalul de Youtube al Senatului a fost blocat o săptămână din cauza discursurilor Dianei Șoșoacă

Intervențiile pe care senatoarea Diana Șoșoacă le-a avut la începutul ședințelor de plen au determinat administratorii YouTube să trimită mai multe sesizări contului de pe platformă al Senatului. Avertismente au mai fost trimise și în sesiunea parlamentară trecută, în primăvară.

O săptămână va fi blocat canalul de YouTube al Senatului după intervențiile Dianei Șoșoacă.

Reprezentanții YouTube spun că prin discursurile ei Diana Șoșoacă descurajează vaccinarea și aduce acuzații nefondate împotriva demersului de imunizare a populației, scrie BZI. (Știrea, AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel