Urmărește emisiunea live


Canalul de Youtube al Senatului a fost blocat o săptămână din cauza discursurilor Dianei Șoșoacă

Sursă foto: SenatTV Online
Sursă foto: SenatTV Online

Youtube a decis blocarea canalului de Youtube al Senatului României.

Intervențiile pe care senatoarea Diana Șoșoacă le-a avut la începutul ședințelor de plen au determinat administratorii YouTube să trimită mai multe sesizări contului de pe platformă al Senatului. Avertismente au mai fost trimise și în sesiunea parlamentară trecută, în primăvară.

O săptămână va fi blocat canalul de YouTube al Senatului după intervențiile Dianei Șoșoacă.

Reprezentanții YouTube spun că prin discursurile ei Diana Șoșoacă descurajează vaccinarea și aduce acuzații nefondate împotriva demersului de imunizare a populației, scrie BZI.

Parchetul General a deschis dosar penal după ce Șoșoacă a oprit accesul la un centru de vaccinare

În urma incidentelor de săptămâna trecută din comuna Răchiteni, județul Iași, Parchetul General a deschis un dosar penal. Atunci, senatoarea Diana Șoșoacă, însoțită de un grup de oameni, a blocat procesul de vaccinare. 

Cercetările se desfășoară „in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 din Codul Penal și de tulburarea ordinii și liniștii publice, prev. de art. 371 din Codul Penal”, potrivit RFI România.

Plângerea a fost depusă de Direcția de Sănătate Publică Iași. Șeful DSP Iași, Vasile Cepoi, a spus că instituția s-a adresat Parchetului de pe lângă Înalta Curte pentru că în incidente este implicat un parlamentar, în speță fiind vorba de senatoarea Diana Șoșoacă.

Au intervenit CNCAV și Colegiul Medicilor

Și CNCAV a criticat gestul senatoarei Diana Șoșoacă. „Ca urmare a evenimentului înregistrat la un centru de vaccinare din comuna Răchiteni, judeţul Iaşi, Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) face următoarele precizări: Este regretabil faptul că se încearcă aducerea campaniei de vaccinare într-o zonă a speculaţiilor, a răspândirii de informaţii false, acuzaţii nefondate şi calomnierea cadrelor medicale implicate în procesul de vaccinare a populaţiei. Astfel de fapte se produc în contextul creşterii considerabile a ratei de infectare în rândul populaţiei şi a efortului depus în tot acest timp pentru susţinerea ritmului de vaccinare la nivel naţional. CNCAV dezaprobă ferm acţiunile care aduc atingere derulării procesului de vaccinare, act medical care trebuie derulat într-un mediu favorabil şi sigur, în beneficiul cetăţenilor, a sănătăţii publice", se arată într-un comunicat de presă al CNCAV, citat de Agerpres (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel