Demisie Carmen Dan. Comunitatea Declic: Nu știți ce se întâmplă

Carmen Dan
Carmen Dan

Printr-o petiție, Declic, o comunitate de cetățeni ce militează pentru o societate mai dreaptă, cere demisia ministrului Carmen Dan după scandalul cu polițistul pedofil.

"Doamnă ministru de Interne Carmen Dan,

Nu ne mai simțim în siguranță în țara noastră. Vă cerem demisia pentru că ați dovedit, după un an de guvernare, că nu știți ce se întâmplă în propriul minister.

Faptul că ați propus demiterea șefului poliției nu e de ajuns. Trebuie să vă asumați responsabilitatea eșecului. Nu puteți veni după un an la șefia ministerului să spuneți că nu știați ce se întâmplă.

Un polițist trebuie să fie un APĂRĂTOR, nu un AGRESOR. Sloganul ”Siguranță și încredere” a devenit o glumă sinistră.

Nu vrem să fim nevoiți să ne închidem copiii în case, să încercăm să ne apărăm singuri sau să fim nevoiți să emigrăm.

Pentru toate acestea vă cerem DEMISIA.

De ce este important?

Un polițist pedofil și recidivist a fost prins abia după 3 zile după ce au fost date publicității imaginile de pe camerele de supraveghere. Polițistul era în sistem de 27 de ani și de 17 ani în poliția rutieră. În tot acest timp, a trecut nenumărate teste psihologice iar ultimul, în 2014, l-a trecut ”cu brio”.

A reușit să treacă aceste teste pentru că psihologii sunt angajați MAI, subordonați șefilor de secție iar testele nu sunt actualizate de ani de zile.

[citeste si]

”Testele psihologice la care sunt supuși angajații Poliției Române nu pot depista tulburări psihice” - a declarat Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al Poliției Române. Colegii și șefii agresorului nu l-au depistat sau, și mai rău, l-au acoperit.

Dacă vrem să trăim într-o țară sigură pentru noi și copiii noștri, sistemul trebuie reformat și trebuie să înceapă de la vârf. Carmen Dan trebuie să-și asume eșecul și să lase pe cineva competent să propună măsurile necesare", este textul petiției.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel