Dan Mihalache: Riscăm să părem mai proști decât suntem

Șeful Cancelariei Prezidențiale, Dan Mihalache, subliniază că trebuie menținut echilibrul unei abordări unitare, arătând că astfel România poate fi un "pivot de stabilitate" la Marea Neagră.

"Trebuie să menţinem echilibrul unei abordări unitare în materie de politică externă şi cred ceea ce a însemnat consensul din ultimii 20 de ani în rândul orientărilor majore de politică externă a României, că este vorba de Parteneriatul Strategic cu SUA, apartenenţa la NATO şi apartenenţa la UE, a fost un bun câştigat până la urmă. (...) România poate să fie un pivot la Marea Neagră, un pivot de stabilitate şi un stat care proiectează stabilitate şi securitate în regiune, aşa că eu cred că este nevoie de foarte multă înţelepciune şi de a nu strica din motive politicianiste, de campanie electorală internă lucruri care au funcţionat în sistemul politic din România, indiferent cine a fost la putere", a declarat Dan Mihalache la dezbaterea "România - Pivotul Euroatlantic al regiunii".

[citeste si]    

El a arătat că există tentații din partea unor politicieni, analiști politici și comentatori să afirme că politica externă este slabă şi lipsită de imaginaţie. "Nu cred că trebuie să ne autoflagelăm şi să ne explicăm între noi fără să ne întrebe nimeni cât de slabă şi lipsită de imaginaţie este politica externă a României (...). Până la urmă, riscăm să părem noi înşine mai, iertaţi-mi cuvântul neacademic, proşti decât suntem. Dacă ne uităm la ultimul an (...), nu cred neapărat că România nu a făcut mutările cele mai bune şi cele mai inspirate şi nu a câştigat, inclusiv în rândul partenerilor transatlantici şi europeni, ideea, imaginea unei ţări pe care se poate conta", a afirmat consilierul prezidenţial.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel