Cutremurul din Japonia a oprit centrala nucleară Onagawa. Un prim val tsunami a lovit țărmul

Centrala Nuclera Onagawa - Japonia  Sursa foto: Twitter
Centrala Nuclera Onagawa - Japonia Sursa foto: Twitter

Cutremurul de 7,2 grade pe Richter care s-a produs în Japonia, în prefectura Miyagi a declanșat o alertă de tsunami, iar un prim val de un metru înălțime a lovit coasta. Centrala nucleară Onagawa a fost oprită și se verifică eventualele probleme. 

Agenţia de Meteorologie din Japonia (JMA) a emis un avertisment în legătură cu producerea unui tsunami de 1 metru înălţime în prefectura Miyagi. Un prim val tsunami a lovit deja ţărmul în oraşul Ishinomaki, a anunţat postul public NHK, transmite Agerpres.

Pentru moment nu există informaţii privind posibile victime sau pagube materiale. Avertismentul emis de autorităţi i-a determinat pe unii locuitori din Miyagi să plece către zone mai înalte de tema unui val tsunami, potrivit imaginilor transmise de NHK.

Cutremurul a fost resimţit şi în capitala Tokyo, aflată la 400 de km sud de epicentru.

Epicentrul seismului produs în regiune la ora locală 18:09 (09:09 GMT) a fost localizat în largul Miyagi. Cutremurul s-a produs la o adâncime de 60 de km în Oceanul Pacific, a anunţat Agenţia de Meteorologie din Japonia.

Compania Tohoku Electric Power a oprit centrala nucleară Onagawa şi verifică eventuale nereguli, a spus NHK.

O parte a prefecturii Miyagi a fost afectată de întreruperi de electricitate, circa 200 de locuinţe rămânând fără curent electric, a anunţat Tohoku Electric Power.

Tokyo Electric Power a anunţat că verifică starea centralei Fukushima Dai-Ichi, distrusă de cutremurul din martie 2011 care a provocat un accident nuclear şi evacuări în masă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel