Cum i-a suprins pe suedezi prințesa moștenitoare Victoria

Căloiu Oana / 05 feb 2013 / 20:04 Salveaza PDF Comentarii
printesa.victoria
printesa.victoria

Prințesa moștenitoare a Prințesa Victoria și-a făcut intrarea pe scenă pe ritmurile piesei "Dancing Queen" a grupului Abba. Surprinși, participanții la gală au salutat prezența pe scenă a prințesei moștenitoare cu o serie de ovații.

Prințesa i-a înmânat trofeul pentru "homosexualul anului" scriitorului și dramaturgului Jonas Gardell, pentru cel mai recent volum al său. Romanul "Nu ștergeți niciodată lacrimile fără mănuși" a fost adaptat pentru televiziune și evocă tratamentul rezervat primilor bolnavi homosexuali din Suedia. Titlul romanului se referă la un set de instrucțiuni impuse infirmierelor suedeze în acei ani. Atunci când ștergeau lacrimile unui pacient muribund, infirmierele trebuiau să poarte mănuși.

Romanul scris de Jonas Gardell a emoționat întreaga Suedie. Multe personalități din această țară au cerut autorităților să prezinte scuze publice comunității gay.

În 2012, trofeul a revenit fotbalistului Anton Hysén, fiul lui Glenn Hysén, fostul star al echipei Liverpool. Anton Hysén este primul fotbalist profesionist suedez care a anunţat public că este homosexual.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27