Cum i-a suprins pe suedezi prințesa moștenitoare Victoria

printesa.victoria
printesa.victoria

Prințesa moștenitoare a Prințesa Victoria și-a făcut intrarea pe scenă pe ritmurile piesei "Dancing Queen" a grupului Abba. Surprinși, participanții la gală au salutat prezența pe scenă a prințesei moștenitoare cu o serie de ovații.

Prințesa i-a înmânat trofeul pentru "homosexualul anului" scriitorului și dramaturgului Jonas Gardell, pentru cel mai recent volum al său. Romanul "Nu ștergeți niciodată lacrimile fără mănuși" a fost adaptat pentru televiziune și evocă tratamentul rezervat primilor bolnavi homosexuali din Suedia. Titlul romanului se referă la un set de instrucțiuni impuse infirmierelor suedeze în acei ani. Atunci când ștergeau lacrimile unui pacient muribund, infirmierele trebuiau să poarte mănuși.

Romanul scris de Jonas Gardell a emoționat întreaga Suedie. Multe personalități din această țară au cerut autorităților să prezinte scuze publice comunității gay.

În 2012, trofeul a revenit fotbalistului Anton Hysén, fiul lui Glenn Hysén, fostul star al echipei Liverpool. Anton Hysén este primul fotbalist profesionist suedez care a anunţat public că este homosexual.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel