EXCLUSIV  CSM - Modificarea Constituţiei. Victor Alistar: Este o soluţie

Mihai Ciobanu / 12 sep 2018 / 12:14 Salveaza PDF Comentarii
Victor Alistar
Descriere foto: Victor Alistar

Victor Alistar a explicat, într-un interviu acordat DC News, care este, în opinia sa, una dintre modificările importante ale Constituţiei care ar trebui făcută în ceea ce priveşte sistemul judiciar. 

Victor Alistar, membru al Consiliului Superior al Magistraturii din partea societății civile, a explicat, într-un interviu acordat DC News, care sunt, în opinia sa, modificările care ar trebui aduse Constituţiei în ceea ce priveşte sistemul judiciar. 

"Cred că un număr mai mare al reprezentanţilor societăţii civile în CSM, la o modificare viitoare a Constituţiei este o soluţie. [...]  O modificare a Constituţiei (n.r. – în sensul creşterii numărului reprezentaţilor societăţii civile în CSM) ar trebui să privească nu numai numărul – 4 reprezentanţi ai societăţii civile sau cât vor stabili analizele pe o bună guvernanţă a Consiliului – dar şi participări ale secţiei cel puţin când acestea nu sunt întrunite ca instanţe disciplinare.

Pentru că sunt foarte multe lucruri care privesc justiţiabilii, din organizarea, funcţionarea, regulamentele. Atunci când mergi într-o instanţă mergi la Registratură, mergi la Arhivă, ai nevoie să îţi scoţi o serie întreagă de documente... Sunt chestiuni care duc la o bună administrare a actului de justiţie. Şi acolo cred că, în ceea ce priveşte temele care se vor discuta în secţii după intrarea în vigoare noii forme a Legii 317, la o modificare viitoare a Constituţiei, ar trebui să fie luată în considerare şi vocea societăţii civile", a declarat Victor Alistar.

Urmăreşte aici declaraţiile lui Victor Alistar:


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24