Reacția Rusiei despre atacul convoiului militar de pe teritoriul ucrainean

Rusia a oferit, vineri seară, o primă reacție după ce un purtător de cuvânt militar ucrainean a afirmat că armata din Ucraina "a distrus" majoritatea vehiculelor blindate ruse care au pătruns în cursul nopţii pe teritoriul ucrainean.

Ministerul rus al Apărării a negat, vineri, informaţiile privind trimiterea unui convoi militar rus în Estul Ucraina, relatează AFP, potrivit Mediafax.

"Niciun convoi militar rus nu a traversat frontiera dintre Rusia şi Ucraina", a declarat generalul Igor Konacenkov, un oficial din Ministerul rus al Apărării.

"Forţele ucrainene distrug fantome", a ironizat generalul Konacenkov anunţul Kievului privind atacarea şi distrugerea unor vehicule militare ruse.

Citește și Criza din Ucraina: Armata ucraineană a distrus o parte din convoiul rus

Anterior, Ministerul rus de Externe a denunţat "tentativele" părţii ucrainene de a bloca tranzitul "convoiului umanitar" destinat regiunilor din estul Ucrainei afectate de conflict.

"Ministerul rus de Externe denunţă intensificarea brutală a operaţiunilor militare ucrainene în această regiune; operaţiunile au scopul de a bloca traseul convenit cu Kievul pentru trecerea convoiului umanitar rus", conform unui comunicat oficial, document în care nu se oferă precizări privind atacul armatei ucrainene asupra unui presupus convoi militar rus care ar fi pătruns pe teritoriul Ucrainei.

"Există forţe care au intenţia de a recurge la acte de provocare deschisă pentru a agrava situaţia în zonele de conflict", adaugă Moscova, denunţând planul unor voluntari ucraineni de a instala mine pe şoseaua pe care ar trebui să treacă vehicule ruse care transportă ajutoare umanitare.

"În Ucraina există persoane care vor să blocheze misiunea umanitară rusă, chiar cu preţul unor noi victime şi al unor noi distrugeri. Cei care alimentează astfel de proiecte criminale îşi asumă o responsabilitate mare şi se expun consecinţelor", a mai avertizat Ministerul rus de Externe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel