Criza din Ucraina: Armata ucraineană a distrus o parte din convoiul rus

Andrei Lisenko, purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene, a afirmat că armata ucraineană "a distrus" majoritatea vehiculelor blindate ruse care au pătruns în cursul nopţii de joi spre vineri pe teritoriul ucrainean.

"Trupele ucrainene au localizat și au atacat vehiculele militare intrate în cursul nopții printr-o zonă a frontierei aflată sub controlul insurgenților", a declarat oficialul militar ucrainean, scrie Mediafax.

"Militarii ucraineni au distrus vehicule militare ruse, fiind vizați de focuri de artilerie, inclusiv de pe teritoriul Rusiei", a mai pecizat Andrei Lisenko.

Președinția de la Kiev a confirmat, potrivit AFP, că o mare parte a vehiculelor militare ruse au fost distruse de armata ucraineană.

Vineri dimineață, Ucraina denunța incursiunea unui convoi militar rus pe teritoriul său, prin punctul vamal Izvarin aflat sub controlul separatiştilor proruşi, în zona Doneţk. Potrivit corespondenţilor publicaţiilor The Guardian şi The Daily Telegraph, convoiul era format din 23 de vehicule blindate.

Un alt convoi "umanitar" rus, format din aproape 300 de camioane, este staţionat la frontiera dintre Rusia şi Ucraina, vehiculele fiind verificate de poliţia ucraineană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel