Cozmin Gușă: Referendumul, chiar dacă va trece, va fi practic, inutil

Gușă: Conținutul întrebărilor a devenit inutil
Gușă: Conținutul întrebărilor a devenit inutil

Cozmin Gușă a declarat că referendumul are slabe șanse să treacă, pentru că PSD își va îndemna oamenii să nu meargă la vot. O altă problemă o reprezintă întrebările, care aproape că-și pierd validitatea după votul de ieri din Parlament, a declarat consultantul politic la Realitatea TV.

"Pratic, puterea și-a făcut numărul, ieri în Parlament, unde, alături de minorități și de UDMR, a impus un soi de amnistie prin modificările codurilor penale. Este absolut interzis! Amnistia nu are ce să caute în viața publică românasă, pentru că, pe de-o parte, bulversează tot actul de justiție, iar pe de altă parte scutește de plată pe cei care au păgubit, aici vorbim în primul rând de oameni politici, bugetele locale, județene sau naționale.

Referendumul, chiar dacă va trece, va fi practic, inutil! Pe de altă parte, Iohannis e acuzat ca face jocul opoziției. Asta este o acuzație de tip politicianist. Și ce dacă face jocul, daca opoziția și-a coordonat mesajul în acord cu cel al lui Iohannis?", a declarat consultantul politic.

PSD va îndemna electoratul să nu meargă la referendum

Referendumul are două probleme, spune Cozmin Gușă. "Prima, cea de validare, pentru că în mod clar PSD își va îndemna electoratul să nu participe și la referendum, ci doar la votare. Și atunci e dăm seama că, la o participare de cel mult 30%, fără publicul PSD, este clar care va fi publicul pentru referendum. A doua problemă este legată de întrebările, pentru că, pe lângă faptul că jumătate din conținutul acestora a devenit inutil, după modificările operate ieri în Parlament. Nici măcar nu este acel gen de întrebări care să satisfacă tot electoratul și care, printr-un mod simplu să-i aducă să voteze la referendum.

Vezi si: Întrebări Referendum 2019. Codrin Ștefănescu: Prin anunțul de astăzi Iohannis arată că este împotriva Constituției

Singura îtrebare care putea să aducă inclusiv electoratul PSD să voteze la referendum era:"Dacă sunteți sau nu de acord ca oamenii cercetați sau judecați ca fiind vinovați penal să mai fie numit în zone de conducere. Adică fie politicieni aleși, de la președintele României în jos, fie numiți, adică miiștrii sau alți funcționari publici", a mai declarat Cozmin Gușă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel