COVID-19. Incredibil cum a ajuns Constanța să raporteze 10% din cazurile noi

Potrivit raportării naţionale de vineri, peste 10% din cele 9.489 de cazuri noi diagnosticate cu COVID-19 în România sunt în judeţul Constanţa, care a cumulat 970 de teste pozitive la SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore, cu o rată de 4,66 şi 5,62 pentru municipiul reşedinţă, informează Instituţia Prefectului.

"Conform DSP Constanţa, numărul crescut de cazuri pozitive raportate astăzi în judeţul Constanţa este determinat de introducerea în sistem, în ultimele 24 de ore, a unui număr semnificativ de teste lucrate în zilele precedente. O medie a ultimelor zile arată faptul că, în judeţul Constanţa, sunt zilnic undeva în jurul a 430 de confirmări. Din cauza faptului că la testele prelevate într-o zi durează, uneori, câteva zile până la aflarea rezultatului, apar zile cu raportări fie scăzute (exemplu fiind 11 noiembrie, cu 115 cazuri confirmate), fie ridicate (exemplul cel mai elocvent fiind astăzi)”, a transmis Prefectura Constanţa.

Conform sursei citate, numărul crescut de cazuri pozitive, 970, raportate vineri pentru judeţul Constanţa, este determinat de introducerea în sistem, în ultimele 24 de ore, a unui volum semnificativ de teste prelucrate în zilele precedente, după cum informează Direcţia de Sănătate Publică (DSP).

"O medie a ultimelor zile arată că în judeţul Constanţa sunt zilnic undeva în jurul a 430 de confirmări, din cauza faptului că la testele prelevate durează, uneori, câteva zile până la aflarea rezultatului şi astfel apar zile cu raportări fie scăzute (exemplu fiind 11 noiembrie, cu 115 cazuri confirmate), fie ridicate (exemplul cel mai elocvent fiind astăzi). Facem menţiunea că de la începutul lunii noiembrie, aceste date sunt introduse în platforma naţională Corona-Forms direct de laboratoarele care efectuează testele, nu de DSP Constanţa" - se arată în comunicatul Prefecturii Constanţa.

În judeţul Constanţa sunt două focare care în ultimele zile au înregistrat creşteri semnificative: 28 de persoane la un club sportiv din judeţ şi alte 20 de persoane la un cămin de bătrâni. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel