Contribuții angajat-angajator. Darius Vâlcov: Este o minciună imensă

Descriere foto:

După trei ani, Darius Vâlcov a acceptat să-i acorde un interviu lui Mihai Gâdea, la "Sinteza Zilei". Printre subiectele abordate, s-a numărat și problema pensiilor și salariilor

"Pensiile se plătesc din bugetul asigurărilor sociale de stat şi se completează cu veniturile de la bugetul de stat pentru că toate contirbutiile la un loc nu sunt suficiente pentru a plati pensiile. Atunci, există un deficit, care în 2016 a fost de 1,8 mil de euro. Prin transferul contribuţiilor şi crearea a peste 250.0000 de noi locuri de muncă, astăzi, mai avem un deficit de doar 677 de milioane", a spus Darius Vâlcov.

Trecerea contribuțiilor, pierdere la salariu

"Este o minciună imensă, nedreaptă şi este păcat că anumiţi lideri de sindicat vin să spună aceste lucruri când dumnealor ştiu realitatea (...) Niciun lider de sindicat nu-şi va mai dori ca cineva să anuleze această lege a salarizării. Este o glumă proastă! Au fost câteva excepţii, au fost 42 de cazuri, verificate de ITM, în mediul privat (...)

Deficitul la pensii a scăzut de trei ori faţă de 2016. Anul viitor este foarte probabil să nu mai existe. Din banii încasaţi pe contribuţii vom plătit toate pensiile. Până acum ne imprumutatm câte 4 miliarde de euro pe an să le plătim. Nu ne mai împrumutăm", a mai precizat Vâlcov.

 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22